Armata caută tineri vasluieni pentru colegiile naționale militare

0
51

Începând cu 18 mai, tinerii vasluieni dornici să-și facă o carieră în armată, cei care au terminat 8 clase, se pot înscrie pentru colegiile naționale militare.

Ministerul Apărării Naționale anunță că, în acest an, nu se mai susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică.

Actualele colegii naționale militare se prezintă ca unităţi de învăţământ moderne şi competitive, cu un renume bine conturat la nivel naţional şi internaţional.

“Probele de selecție vor fi reluate în perioada 18 – 22 mai 2020.

Candidații vor fi planificați și anunțați telefonic de personalul birourilor informare-recrutare.

– Examinarea medicală va avea loc în perioada 18 mai – 05 iunie 2020.

– Finalizarea dosarelor de candidat va avea loc până la data de 12 iunie 2020.

– Toate activitățile se vor desfășura în condițiile păstrării distanței și a aplicării tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-CoV-2.

– În vederea admiterii, candidații vor fi ierarhizați și repartizați computerizat, prin aplicația informatică ADLIC, în limita cifrei de școlarizare aprobate pentru fiecare colegiu național militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr. 2 din Ordinul ministrului educației naționale nr. 4948 din 27 august 2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 și a opțiunilor exprimate.

MEDIA DE ADMITERE, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, anunță MApN.

Premiile obţinute de aceste colegii la concursurile şi olimpiadele şcolare, faza naţională şi internaţională, promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat, derularea unor proiecte europene, în cadrul cărora, elevi şi profesori au devenit ambasadori ai României în Europa, calificativul „EXCELENT” acordat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, titlul de „Şcoală Europeană”, un corp de educatori devotaţi profesiei, confirmă statul de unităţi de elită al colegiilor naţionale militare în sistemul de învăţământ preuniversitar românesc.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.