“Sclavii” români din UE nu prezintă interes pentru Comisia Europeană!

0
39

Atitudine șocantă la Comisia Europeană. Membrii Comisiei se fac că nu aud întrebările legate de abuzurile asupra sezonierilor români

Stella Kyriakides, Comisarul European pentru sănătate, a fost întrebată atât de europarlamentarul Carmen Avram, cât și de alți colegi din Comisia AGRI, ce măsuri concrete vor fi luate pentru muncitorii sezonieri români care se plâng de abuzurile suferite la fermele din Occident.

Din păcate, comisarul european a evitat răspunsul la această întrebare, ignorând îngrijorările exprimate în ședință.

Și mai grav este că aceeași atitudine a avut-o, în cadrul unei alte ședințe a AGRI, și Comisarul European pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, care nu a vrut să răspundă la întrebare.

De asemenea, scrisoarea trimisă în urmă cu două săptămâni Comisiei Europene de Carmen Avram și alți 25 de europarlamentari, din 11 state membre, a rămas fără răspuns până la această oră.

Atitudinea membrilor Comisiei Europene e șocantă și lipsită de considerație față de soarta a mii de cetățeni ai Uniunii Europene.

Carmen Avram atrage atenția că România nu trebuie tratată ca „raftul Europei”, din care poți alege oricând forță de muncă ieftină și lesne de abuzat.

Deși muncitorilor sezonieri le-a fost permis tranzitul în alt stat prin acorduri bilaterale, în urma unei recomandări a Comisiei Europene, mulți dintre ei au ajuns în ferme din străinătate unde trăiesc în condiții deplorabile, înghesuiți în adăposturi rudimentare, uneori fără electricitate, apă curentă sau facilități obligatorii pentru igiena de bază.

În ultimele luni, mii de români au plecat la muncă în ferme occidentale, în condiții incerte și în baza unor contracte dubioase. Guvernul României nu are nici până în prezent o evidență clară a acestora.

E cu atât mai grav cu cât, în Germania, un sezonier român a murit după ce a fost infectat cu virusul COVID-19, iar alte câteva sute au fost testate pozitiv.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.