Scandal cât casa pe aparatul de plasmafereză de la Bârlad

0
232

“Consiliul Județean (CJ) Vaslui a transferat la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Bârlad un echipament nou de Plasmafereză (colectare de plasmă umană), atât de necesar pentru pacienții infectați cu Covid-19 din județ.

Aparatul a fost primit, cu titlu de donație, de către CJ Vaslui și este un model Aurora Plasmapheresis, produs de Fresenius Kabi Germania”, anunța, ieri după-amiază, conducerea CJ Vaslui.

Ulterior, în presă au apărut acuze, cum că aparatul fusese oricum donat județului Vaslui, însă CJ și-a asumat meritele. Spitalul Județean de Urgență a emis, joi dimineață, un comunicat de presă, în care explică situația.

“Spitalul Județean de Urgență Vaslui nu este parte semnatară a Contractului de sponsorizare privind aparatul de plasmafereză, acesta fiind încheiat între firma sponsor și Consiliul Județean Vaslui, în calitate de beneficiar. În cuprinsul contractului este prevăzută clauză de confidențialitate, iar informațiile pot fi făcute publice, doar cu acordul exclusiv al sponsorului.

SJU Vaslui a obținut acordul de menționare în cadrul evenimentului doar a firmei producătoare a echipamentului de plasmafereză, întrucât aceasta a participat la instalarea și punerea în funcțiune a echipamentului.

Cu privire la „confiscarea” evenimentului de către spital și Consiliul Județean Vaslui, menționăm că, încă de ieri, 13.05.2020, ora 17.37, pe pagina oficială Facebook a CJ Vaslui, a fost postată o scrisoare de mulțumire adresată firmei sponsor.

SJU Vaslui se consideră parte a acestui demers, deoarece contribuția unității noastre a fost prin punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, în regim comodat, a celor două echipamente medicale în valoare de 155.414 lei ( 31.717 euro), făcând posibilă derularea proiectului în integralitatea lui.

Prim prisma clarificărilor făcute, sperăm ca am adus lumină în modul de derulare a acestui parteneriat, care are drept scop asistență medicală de specialitate a pacienților infectati cu SARS COV2”, este declarația managerului general al SJU Vaslui, Ana Rinder.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.