ȘTIRILE AMIEZII: Un glumeț penal a pus pe drumuri echipajele ISU Huși

0
48

Sâmbătă noaptea, ora 22.38, mesaj ISU Vaslui: “Secția de pompieri Huși intervine cu 2 autospeciale în localitatea Stănilești pentru salvarea unei persoane, posibil cazută într-o fântână. Acțiunea este în dinamică”.

Câteva minute mai târziu. Mesaj ora 23.01: “Echipajele de intervenție au ajuns la fața locului, au verificat fântâna și împrejurimile, apelul nefiind confirmat. Echipajele revin la bază”.

Din păcate, este doar ultima acțiune pornită de ISU Vaslui, în urma unor apeluri false, făcute de glumeți, care riscă sancțiuni serioase, dacă vor fi prinși.

Dacă, în acel moment, ar fi izbucnit un incendiu devastator în Huși, care ar fi necesitat toate forțele disponibile? La asta nu s-au gândit cei care fac astfel de glume?

„Apelarea numărului unic de urgență 112 în situații care nu reprezintă un pericol pentru viață, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale.

Apelarea falsă poate irosi clipe din viața altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!”, se arată în apelul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.