ȘTIRILE AMIEZII: Un parlamentar vasluian strigă: “Deschideți larg ușile bisericilor!”

0
203

“Deschideți larg ușile bisericilor, pentru că ne e dor de Casa Lui și a noastră!”. Este mesajul deputatului ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, cel care se alătură vocilor, din ce în ce mai numeroase, care cer redeschiderea bisericilor în totalitate, desigur, cu măsurile de prudență impuse de condițiile actuale.

“Și eu îmi doresc să ne putem bucura cât mai repede de momentul în care ne vom ruga împreună, unii pentru alții, în biserici și nu în afara lor”, susține deputatul vasluian.

“Și pentru mine, vestea că vom putea asista la slujbe religioase ținute mai mult în aer liber e bună doar pe jumătate.

La fel ca toată lumea, am acceptat că riscul de a avea un număr mare de infectări, stând unul lângă altul, într-un spațiu îngust, ar fi fost unul uriaș, mai ales în faza de vârf a epidemiei.

Acum, însă, cred că, încet-încet, dacă respectăm toate condițiile și nu ne abatem de la responsabilitățile pe care le avem unii față de ceilalți, ne putem relua vechile obiceiuri bune, între care și cel de a merge la biserică.

Știu, Dumnezeu ne stă alături mereu, însă nimic nu se compară cu momentele de echilibru și de suport sufletesc care se petrec în biserică. Pentru că acolo, în Casa Lui și a noastră, suntem altfel, trăim altfel, simțim altfel.

Când vom fi împreună în rugăciune, să nu uităm să mulțumim Celui de Sus pentru credința noastră, care învinge frica de fiecare dată, și pentru modul demn în care preoții și duhovnicii noștri au reacționat de-a lungul acestei crize, în care bisericile au fost închise din grijă pentru credincioși.

«În Sfânta Liturghie găsim tot ceea ce căutăm în viața aceasta.

Căutăm dragoste, găsim dragoste în Liturghie. Este însăși dragostea lui Dumnezeu care ni se dăruiește sub chipul pâinii și al vinului, Sfânta Împărtășanie.

Căutăm pace, primim pace. Căutăm întâlnire unul cu celălalt, Liturghia este cea care ar trebui gândită ca un spațiu de întâlnire cu Hristos.

Sfânta Liturghie este vindecare de toate rănile de care suntem noi afectați.

Dacă vrem să privim cerul cât mai des, avem la dispoziție o fereastră, iar fereastra aceasta este Sfânta Liturghie.

Este izvorul vieții noastre, este locul în care găsim iubire, comuniune și este locul de întâlnire deplină cu Dumnezeu.

Aici ne dorim să fim cu toții!» (PS Ignatie, Episcopul Hușilor)”, este mesajul pe care parlamentarul îl lansează către cei care pot lua decizii înțelepte în acest moment.

Doamne, ajută-ne!

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.