E JALE! Apa cu porția, în multe comune vasluiene!

0
240

Ploile căzute în ultima perioadă nu au acoperit deficitul de apă din sol. Colac peste pupăză, în timp ce în unele zone a plouat cât de cât mulțumitor, în altele au căzut câțiva stropi de apă.

La Bălteni, de exemplu, primarul Brașoveanu a anunțat că restricționează furnizarea apei, în satul Bălteni deal, acolo unde este o criză de proporții.

Și în Șuletea, primarul Tamaș face eforturi disperate, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă să nu mai ude grădinile din rețeaua publică, slab alimentată.

“Având în vedere situația grea pe care o întâmpinăm cu distribuirea apei în satul Bălteni deal, am făcut un program de distribuire a apei începănd cu data de 20.05.2020, pe care îl voi atașa mai jos:

Astfel, locuitorii din Bălteni deal vor avea apă timp de 24 de ore, din sistemul de alimentare al comunei, de la 8.00 dimineața, pe 20 mai, și până a doua zi dimineață, la 8.00, pe 21 mai.

După asta, locuitorii din Bălteni vor avea apă de joi dimineață, de la ora 10.00, și până sâmbătă dimineață, la ora 8.00.

Se va face programul in asa fel incat vom merge

24 ore Bălteni deal

48 ore Balteni

Această situație este creată de seceta prelungită, dar și din excesul unor persoane care lasă robinetele deschise în grădini!!! Fiecare dintre dumneavoastră puteți contribui la distribuirea apei în condiții normale, dacă veți lua atitudine atunci când vedeți că vecinul dumneavoastră udă în exces! Rugați-l să nu o mai facă, sau sunați-ne pe noi!

Va multumim pentru înțelegere!”, scrie primarul Brașoveanu, pe pagina de Facebook, spre nemulțumirea unor consăteni de-ai săi.

Aceeași situație a fost semnalată și în comuna Șuletea.

“Având în vedere situația grea pe care o întâmpinăm cu distribuirea apei în satul Șuletea, am făcut un program de distribuire a apei, începând cu data de 16 mai, pe care îl voi atașa mai jos:

– Astfel, locuitorii din partea de sud a localității, până la Primăria Veche, cei din Drăgan și din Zăvoi, vor avea apă în intervalul orar 08.00-17.00!

– Ceilalți locuitori care locuiesc de la Primăria Veche spre ieșirea din localitate, înspre Banca și cei din Cotună, vor avea apă în intervalul orar 19.00-08.00!

Această situație nonconfortabilă este creată doar din excesul unor persoane rău intemționate care lasă robinetele deschise în grădini!!!”, a constatat Tamaș.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.