ULTIMA ORĂ: Captură-bombă la Vama Albița, bunurile de contrabandă urmau să ajungă la Paris!

0
91

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit în acest sfârșit de săptămână, în cadrul unei acțiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei ce urmau să ajungă pe piața neagră din Paris.

În data de 29 mai a.c., pentru întregirea probatoriului într-un dosar penal aflat în lucru, în care sunt cercetate fapte de contrabandă, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 18.00, au identificat în trafic, pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, o autoutilitară înmatriculată în R.Moldova. Autovehiculul aflat în atenție a fost monitorizat, ocazie cu care s-a constatat că a oprit într-o parcare de pe raza localității de frontieră Râșești. În această parcare ,din autoutilitară au fost descărcate mai multe colete și încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staționat în aceeași parcare.

În jurul orei 02.00, autocarul în cauză, condus de M.T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huși și condus la sediul Serviului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, în coletele transportate, ascunse și nedeclarate, 25.999 pachete de țigări de diferite mărci, 1.230 Kg de esențe aromatice pentru narghilea și 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ, în data de 30 mai a.c., în jurul orei 07. 30, colegii noștri, însoțiți de M.T., s-au deplasat în aceeași parcare din localitatea Râșești, unde a fost identificat un alt autocar staționat. În urma controlului efectuat asupra acestuia au mai fost descoperite în coletele transportate, 26.470 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Cu privire la cele constatate, M.T. a declarat că bunurile de contrabandă îî aparțin și că urmau să fie comercializate pe piața neagră din Paris.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 1.359.100 lei, precum și indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a celor două autocare și remorcii, în valoare totală de 488.640 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința lui M.T. și a altor patru bărbați de cetățenie română și R. Moldova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.