Cum au trecut prin Vama Albița țigări de 300.000 de euro?

0
52

SUSPICIUNI DE CORUPȚIE… Poliția de Frontieră anunță că apar tot mai multe pachete de țigări de contrabandă la Albița, iar afacerea este din ce în ce mai încurcată.

Se pare că noile descoperiri au legătură cu mega-descoperirea de săptămâna trecută, când țigări de 1,4 milioane lei au fost descoperite în zona Râșești-Huși. De data aceasta, într-o remorcă s-au mai găsit țigări de 167.000 lei.

Întrebarea este: Cum a trecut o asemenea cantitate de țigări, IMENSĂ, prin Vama Albița?

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul de contrabandă de la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au mai descoperit alte 8.350 pachete de țigări de contrabandă.

Trei din persoanele implicate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar față de alți doi suspecți a fost luată măsura arestului la domiciliu de către instanța de judecată.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei, constând în aproximativ 52.460 de pachete cu țigări de diferite mărci, 1.230 kg de esențe aromatice pentru narghilea și 74 litri de băuturi alcoolice.

În cauză, polițiștii de frontieră sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși efectuează cercetări, față de cinci bărbați, cu cetățenie română și R. Moldova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”,

anunță Poliția de Frontieră națională

Citește și: ULTIMA ORĂ: Captură-bombă la Vama Albița, bunurile de contrabandă urmau să ajungă la Paris!

Cei cinci bărbați au fost prezentați în data de 31 mai a.c. în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huși a admis propunerea procuroruilui de caz și a emis pentru trei dintre bărbații implicați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru ceilalți doi suspecți, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia continuării cercetărilor, polițiștii de frontieră au mai identificat în localitatea de frontieră Râșești o altă remorcă parcată, asupra căreia exista suspiciunea că ar fi depozitate țigări de contrabandă.

În data de 1 iunie a.c., remorca în cauză, proprietatea lui M.T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost percheziționată, iar colegii noștri au descoperit, ambalate în colete și în sacoșe de rafie, 8.350 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor descoperite, în valoare totală de 167.000 lei, precum și indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a remorcii, în valoare de 7.350 lei.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.