Pădurarul care a ținut în picioare Direcția Silvică a plecat în Ceruri!

0
92

LACRIMI ȘI REGRETE… Probabil, nu este pădurar din județul Vaslui care să nu fi auzit de inginerul Petru Cozma. Un om bun, un om corect, care a plecat dintre noi mult prea tânăr, fără să se bucure prea mult de pensie.

Este trist și adevărat: omul care a fost stâlpul Direcției Silvice județene, în vremuri tulburi, când instituția era desființată și trecută la Direcția Silvică de la Bacău, a murit.

Un sportiv de performanță, în tinerețe, un specialist cu multă experiență profesională, în viața sa de inginer în cadrul Direcției Silvice a județului. În timp ce, de-a lungul anilor, alți colegi de-ai săi s-au zbătut să fie directori, el, inginerul Cozma, a rămas în banca sa, preferând să lucreze mai mult în păduri, decât la un birou.

Pentru tot ceea ce a făcut pentru semenii săi, inginerul Petru Cozma a fost recompensat cu titluri importante în cadrul Rotary International, fiind și Președintele în exercițiu al Clubului Rotary Vaslui.

inginerul Petru Cozma

„A fost respectat și apreciat pentru întreaga sa activitate profesională ca inginer silvic în silvicultura vasluiană, unde i s-au încredințat funcții importante și responsabile.

A fost membru fondator al Clubului Rotary Vaslui, unde timp de 20 de ani s-a dăruit acestei munci nobile de voluntariat, “servind mai presus de sine”, pentru binele celor în suferință și pentru comunitatea vasluiană.

S-a implicat în toate frumoasele si binevenitele proiecte ale Clubului de-a lungul anilor, însă rămâne de referință proiectul său de suflet “UN AER CURAT INTR-O PĂDURE IGIENIZATĂ”, prin care a organizat și s-a implicat direct, alături de voluntarii mobilizați de el, în activitățile de împădurire a zeci de hectare și igienizare a pădurilor si drumurilor publice din județul Vaslui.

Bolnav fiind, a donat pensia sa pe o lună, respectiv 500 de dolari, pentru un proiect nobil al rotaryenilor din întreaga lume, “END POLIO NOW”, pentru eradicarea poliomelitei.

Chiar in aceste zile, de pe patul de spital, s-a implicat și in acțiunile Clubului Rotary Vaslui pentru combaterea COVID-19, alăturandu-se celorlalți prieteni din Club, pentru donația de 11.000 de lei către Spitalul judetean de Urgență Vaslui.

Pentru calitățile sale umanitare, pentru tot ce a servit, “mai presus de sine” și pentru aportul adus, în cei 20 de ani, la realizarea minunatelor idealuri rotaryene, Asociația Rotary International i-a acordat cea mai inaltă și prestigioasă distincție în Rotary, Distincția “PAUL HARRIS”!

Petrică a fost un om modest si corect, cu mare iubire de oameni, un bun coleg și prieten, fiind respectat apreciat și iubit de toți cei ce l-au cunoscut.

Îți spunem adio, prieten drag, nu vom uita niciodată sufletul tău bun, blând și generos, îți vom păstra vie și neștearsă amintirea și te vom pomeni cât vom trăi!”,

este mesajul trist al colegilor din Rotary Club Vaslui.

Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.