Bețivanul-șef din comuna Oltenești, prins beat mangă la volan!

0
53

VĂ VINE SĂ CREDEȚI?… Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare, dintre care una va ajunge, cu siguranță, în Cartea Recordurilor, legat de nivelul de alcool în sânge a unui șofer din România!

1. Luni, 15 iunie a.c., la ora 7.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în serviciu pe raza localității Laza, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

2. În aceeași zi, la 9.30, dimineața, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltenești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Vinețești, comuna Oltenești au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.

„Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335 din Codul Penal”,

anunță IPJ Vaslui.

Asta înseamnă că, la spital, șoferului din Oltenești i-a ieșit o concentrație dublă față de situația inițială, în jur de 4 la mie, una dintre cele mai mari alcoolemii din ultimii ani.

3. În aceeași seară, la ora 19.32, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe raza comunei Codăești, județul Vaslui, soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în timp ce un bărbat de 27 de ani, din comuna Codăești, județul Vaslui, conducea un autoturism pe DJ 246, a pierdut controlul asupra autoturismului, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu gardul unei locuințe.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335, alin 1 din Codul Penal.

5. Un buzoian a călcat pe bec la Ibănești!

În noaptea de 16 iunie a.c., la ora 3.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DC 84, între localitățile Suseni – Băcani, județul Vaslui, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Buzău, condus de către un bărbat de 30 de ani, din comuna Ibănești, județul Vaslui, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și care prezenta halenă alcoolică.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335, alin 1 din Codul Penal.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.