Au crezut că au o șansă, dar a fost NEȘANSĂ: elevii cu medii de 8.70-8.80 abia dacă intră la liceele industriale!

0
77

INCREDIBIL… Cine a obținut ieri media 8.70 la evaluarea națională și-a văzut distruse visele de a ajunge la un liceu de elită din Vaslui sau din altă parte a țării. Pentru că, în fața candidatului respectiv au fost peste 430 de elevi cu medii de peste 9.00 și 10.00, ceea ce micșorează – chiar și anulează! – șansele de a ajunge la un liceu bun.

Mulți absolvenți de gimnaziu s-au bucurat când au văzut subiectele de ieri, crezând că au pus mâna pe potul cel mare. Este adevărat, a plouat cu note mari, însă acest lucru are și un revers. Un elev din municipiul Vaslui care a obținut 8.70, o notă foarte mare, în anii trecuți, abia dacă va putea intra la liceul Procopiu, nicidecum la Kogălniceanu sau Rugină!

Situația statistică generală arată că, dintre cei 3.492 candidați prezenți, la nivelul județului Vaslui, 2.399 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 68.93%

Dintre aceștia, 6 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Aceștia sunt absolvenți ai Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Colegiului Național Gh. R. Codreanu Bârlad, ai școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Vaslui”, ai școlii Gimnaziale nr. 1 Hoceni, ai școlii Gimnaziale Constantin Parfene Vaslui și ai școlii Gimnaziale Iorgu Radu Bârlad.

Rata de participare, conform inspectorului școlar general al județului, a fost de 90,74%, având în vedere că au fost 3.492 de candidați prezenți, dintr-un total de 3848 de elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.827 de candidați (80,70 %), iar 46 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2.083 de candidați (59,77%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 26 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Niciun nu elev a fost eliminat din cauza vreunei tentative de fraudă.

Astăzi este ultima zi în care se pot depune contestații, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a

soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie 2020.

Inspectorul școlar general al județului precizează că media generală de admitere se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmând a fi afișată după finalizarea contestațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.