Doi candidați la Bac 2020 au dat-o în bară. Vezi cine sunt „isteții”!

0
40

PREA ȘMECHERI… Ieri, în județul Vaslui s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 96,48 %, la nivelul județului Vaslui.

Astfel, dintre cei 2.927 de candidați înscriși în liceele județului Vaslui pentru susținerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie – Chimie – , Fizică – , Economie – , Filosofie – , Geografie – , Informatică – , Logică și argumentare – , Sociologie – și Psihologie – ) s-au prezentat 2.824 de candidați. 103 candidați au absentat, iar doi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă (Liceul Tehnologic Marcel Guguianu, Zorleni și Liceul Tehnologic Al. I. Cuza” Bârlad). Toți candidații prezenți au avut temperatura în limitele normale. Nu a fost necesar să se facă apel la subiectele de rezervă.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați doi candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, începând cu ora 15:00 (25-06-2020).

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.