De ce sunt tot mai multe cazuri de coronavirus în județul Vaslui?

0
223

SEMNE DE ÎNTREBARE… Două persoane, cu vârste de 50, respectiv 60 de ani, au fost transferate luni noaptea la Spitalul suport-covid Bârlad, fiind transportate în condiții speciale de la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși. Acestea au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, ceea ce a șocat pe toată lumea. Cele două persoane sunt domiciliate în comuna Stănilești și municipiul Huși.


În fapt, vorbim de ultimele două cazuri de Covid 19, confirmate oficial la Vaslui, într-o perioadă în care incidența numărului de cazuri de coronavirus pare să cunoască o creștere spectaculoasă.

Pentru a înțelege cum stau lucrurile, iată comunicatul oficial al Prefecturii Vaslui, de ieri după-amiază:

„La nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, se află:

  • – 76 de persoane izolate la domiciliu la data curentă;
  • – 2 persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;
  • – 12 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
  • – o persoană se află în carantină la data curentă;
  • – 180 de cazuri confirmate cu COVID -19 (19 internate în spital, 20 decese și 141 de persoane externate din spital).

În cursul zilei de 29 iunie 2020, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 54 de polițiști locali au desfășurat 3 misiuni specifice, verificând modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină ) în cazul a peste 800 de persoane. De asemenea, peste 35 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă”.

Concluzia? Sunt tot mai multe cazuri de Covid 19 în județul Vaslui, într-o perioadă în care restaurantele sunt închise, în instituții sau în piețe se intră doar cu mască, iar la supermarketuri stau agenții de pază la intrare, cu termometre digitale în mâini. Și, totuși, de ce a crescut numărul de îmbolnăviri, așa, brusc?

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.