Avertismentul ministrului Sănătății: „Se impune prelungirea stării de alertă! Unele zone intră în carantină!”

0
40

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE… Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni seara, că starea de alertă va fi prelungită, după ce numărul de cazuri a crescut. „În acest moment nu avem evoluția pentru o stare de urgență. prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă. Evoluția nu ne-a permis să facem alte relaxări”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru a insistat din nou pe cât de importante sunt regulile de igienă și de distanțare socială și a vorbit despre carantină și izolare, în condițiile în care o lege în acest sens a rămas blocată în Senat. Oficialul de la Sănătate a mai vorbit și despre capacitatea sistemului sanitar românesc de a gestiona un eventual număr chiar mai mare de pacienți COVID-19.

Ministrul spune că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgență din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că, în condițiile în care legislația va permite, anumite localități sau chiar regiuni ar putea intra în carantină. El a subliniat că prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”.

„În momentul de față nu avem evoluție pentru starea de urgență. Noi suntem pregătiți pentru o perioadă de două săptămâni, 14 zile, să avem o evoluție, poate un 500, poate 600, poate 700 de cazuri. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă. Măsurile de relaxare depind de evoluție, Sunt niște reguli foarte simple”,

a declarat Nelu Tătaru.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.