NEBUNIE: Zeci de moldoveni se „sacrifică” zilnic, pentru un pașaport la Vaslui!

0
81

DISPERAȚI… De câteva zile, spațiile din fața Serviciului Județean de Pașapoarte sunt iarăși pline cu moldoveni. Cu microbuze, cu mașini personale, în jur de 40-50 de cetățeni din Republica Moldova vin, zilnic, pentru a depune documentele în vederea obținerii pașaportului românesc, pașaport european.

Cum este posibil, ne-am întrebat, ca atât de mulți moldoveni să treacă de Vama Albița, câtă vreme autoritățile române au declarat că nu se permite accesul cetățenilor moldoveni, decât în anumite situații? A veni la Serviciul de Pașapoarte nu este o excepție, la urma urmei.

Răspunsul ne-a uimit total. O sursă bine informată din Poliția de Frontieră spune că acești moldoveni ar fi, de fapt, cetățeni români, cu domiciliul în Vaslui. Este adevărat, zeci de mii de moldoveni locuiesc în reședința de județ, fără să aibă habar unde este blocul lor…

„Au venit, și-au făcut actele de stare de civilă la Vaslui, pe urmă și-au scos buletine românești și sunt cetățeni români. De asta, nu sunt opriți la Vamă. De pe 7 iulie, autoritățile de la noi nu te mai bagă în izolare sau carantină, dacă vii dintr-o țară ca Republica Moldova și ești cetățean român, ci doar s-a spus că se lasă la latitudinea autorităților dacă aplică izolarea sau carantina.

Așa că, la noi nu pățesc nimic. Vin, depun documentele la Pașapoarte, la Vaslui, fac poze și urmează să vină în 2-3 săptămâni, să-și ridice pașapoartele.

Problema este că, imediat de trec de Vama Albița și se întorc în R.Moldova sunt băgați în izolare, cu Poliția la ușa lor. 14 zile trebuie să stea izolați în case, doar pentru că au venit să-și ia pașaport la Vaslui”,

spune sursa noastră.

Deci, aici este marele semn de întrebare. Cetățenii moldoveni, cu buletine de Vaslui, riscă să stea acasă în izolare, după ce revin de la Pașapoarte, doar pentru că au nevoie de aceste documente în țările în care lucrează.

Iată o mărturie formidabilă din partea unui astfel de moldovean:

„Da, am venit la Vaslui, mă întorc acasă și mă bagă la izolare. Revin la voi, la Vaslui, peste 2 săptămâni, după care mă duc la aeroport la Otopeni și plec la muncă, în țara în care am casa și serviciul meu actual. Nici nu mă mai întorc în R.Moldova, plec direct de la Vaslui”.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.