Ministrul Tătaru, ținut în picioare la poarta unui spital din Iași

0
428

SCANDAL: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Mediului, Costel Alexe, au fost ținuți ieri, la prânz, la poarta spitalului modular de la Iași, spital ce ar trebui să primească pacienții infectați cu noul coronavirus, însă, se află de mai bine de patru luni în construcție.

Cei doi miniștri au spus că nu văd nicio evoluție în ceea ce privește noua unitate medicală și l-au acuzat pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, că a pus pe primul plan interesele politice, neglijând astfel sănătatea cetățenilor.

“Tocmai veneam de la Brașov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic.

Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular… Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital.

Dacă trimiți o hârtie să faci un spital, a greșit calea. Sunt patru luni de când au pornit – e cam întârziată această construcție la ce vedem…

Nu e normal să stăm la poartă, cât timp domnul Maricel Popa (președintele CJ Iași, n.r.) vrea să transforme această entitate să trateze sănătatea românilor, dar cât timp e totul transformat politic, totul e posibil…”,

a declarat Tătaru.

Reacția șefului CJ Iași: “Aici nu este sat fără câini!”

“Nu pot să cred cum ministrul sănătății, când are atâtea griji pe cap, vine la Iași în campanie electorală.

Domnule Tătaru! Bucureștiul este acum pe locul 1 în țară la numărul de cazuri și nu aveți spitalele mobile funcționale. La Elias aveți un spital cumpărat din donațiile românilor și dvs nu îl autorizați. NU vă este rușine să veniți la Iași să faceți conferință de presă alături de ministrul Drujbă?

Nu vă este rușine să veniți la Iași când nu aveți nici alte spitale mobile comandate de Guvern sau ISU funcționale? (Suceava, Bacău, Brașov, Timișoara, Constanța)”,

a fost reacția președintelui CJ Iași, Maricel Popa.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.