Vasluienii care aveau vacanțe în Cipru, acces interzis!

0
82

NU NE MAI PRIMESC… Autoritățile cipriote au pus România pe „lista neagră” a statelor ai căror cetățeni nu pot intra în țară în scop turistic, informează un comunicat al Ministerului român de Externe, dat publicității sâmbătă seara. O lovitură dată acelor familii din județul Vaslui, care își planificaseră vacanțe în această țară și care plătiseră deja sumele necesare la agențiile de turism.

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia. Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru.

Și Austria a stabilit noi condiții pentru accesul pe teritoriul său al persoanelor care vin din România, astfel că termenul de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 a fost redus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare la domiciliu, redusă de la 14 zile la 10 zile. Măsurile intră în vigoare începând de luni și sunt valabile până la 30 septembrie.

”În continuarea informațiilor transmise cu privire la condițiile de călătorie în Republica Austria, MAE precizează că autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de până la data de 30 septembrie 2020. Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile”,

anunță MAE.

Turiștii din România și Bulgaria vor fi primiți în Grecia numai pe bază de test negativ de covid-19.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.