OPINIE: De ce Verzii sunt mai buni decât celelalte partide de după ’90

0
405

OPȚIUNE… Sâmbătă, Verzii vasluieni l-au avut ca invitat pe omul de televiziune, actorul Florin Călinescu, președintele Partidului Verde. De atunci și până acum, vasluienii și-au pus întrebarea: “Ce e cu Verzii aceștia? Ce doresc să facă pentru noi? Ce aduc nou în politică?”. Este adevărat, partidele verzi din Europa au câștigat teren în multe state, însă în România un partid cu adevărat Verde este în stadiul de noutate politică.

Fost component al naționalei de handbal, vasluianul Marian Grădinaru explică ce sunt Verzii și ce își doresc să facă pentru români.

“Un nou început…..Hai, Verzii!!! SUNTEM DE STÂNGA SAU DE DREAPTA ?

Noi nu pretindem că suntem de stânga sau de dreapta! Nu ne preocupă etichetele! Dar dacă ne veți judeca din punctul de vedere al echilibrului, atunci ne puteți numi un partid de centru.

Revoluția din 1989 a fost strigătul nostru, al românilor, că vrem să trecem la un alt sistem, mai bun! Am ieșit în stradă pentru niște drepturi pierdute și pentru o viață mai bună! După 30 de ani vedem că sistemul este nefavorabil majorității și benefic doar pentru clanuri și găști!

Am vrut să scăpăm de comuniști, dar foștii comuniști ne conduc de 30 de ani! Comuniștii din eșalonul 1 au fost înlocuiți cu cei din eșalonul 2. O nomenclatură a înlocuit-o pe alta! Proveniți din rândurile foștilor comuniști, cei care au fost la putere s-au îmbogățit rând pe rând prin vânzărea resurselor statului român și prin „afaceri” pe banii statului!

Libertatea câștigată în 1989 de a începe o afacere a fost repede pervertită de corupția sistemului politic românesc: privatizările s-au facut în condiții dubioase în falsul liberalism promovat de foștii comuniști transformați în capitaliști.

Partidul Verde apeciază clivajul stânga – dreapta ca fiind inutil în a explica politica economică și doctrinele partidelor din România. Oricum niciun partid nu a dovedit până acum că și-ar respecta ideologia pe care o clamează! Ajung dezbaterile doctrinare fără rost!

Noi vrem o viață mai bună și mai curată pentru toți oamenii, fie ei medici, muncitori, artiști sau oameni de afaceri. Fiecare om are dreptul la aer curat, hrană, adăpost, energie, sănătate, libertate și educație. Noi propunem un alt sistem bazat pe găsirea unei formule care să îmbine beneficiile fiecărei ideologii și care să le înlăture defectele. Pentru noi sistemul ideal pune în centrul intereselor sale echitatea socială și de mediu.

Soluțiile verzilor europeni pornesc de la redefinirea obiectivelor politicii macro-economice. Noi credem, ca și colegii noștri europeni, că economia trebuie să contribuie la creșterea bunăstării, nu să o diminueze. Obiectivele noastre impun schimbări majore ale modelului economic actual: dorim introducerea unui un mix de politici economice care să conducă la reducerea presiunilor pe care economia le exercită asupra mediului și la îmbunătățirea calității vieții. Noi credem că bunăstarea umană depinde în mare măsură de reducerea efectelor nocive asupra mediului”,

explică Grădinaru, un exponent al tinerei generații de politicieni de la Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.