Nori negri deasupra ministrului Tătaru: „În locul lui Iohannis, îl dădeam afară!”

2
98

S-A COMPROMIS!?… Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze, în premieră, pentru că a dezinformat, în conferința de presă, de miercuri, de la Palatul Cotroceni, formula de calcul care a stat la baza stabilirii celor trei scenarii pentru reînceperea anului școlar. Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății, iar Administrația Prezidențială subliniază că nu i-a fost comunicată corect președintelui de către Ministerul Sănătății.

Traian Băsescu a declarat, joi seara, după ce Iohannis și-a prezentat scuzele publice, că, dacă era în locul lui, îl demitea pe ministrul care l-a dezinformat, în speță pe Nelu Tătaru.

”Dacă eram în locul lui Iohannis, alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat”,

a spus Traian Băsescu, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”,

a anunțat, joi, Administrația Prezidențială.
Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

 1. Si in Spania, Franța, Germania, Marea Britanie unde epidemia revine in forța sau in SUA unde nici nu s-a potolit primul val, tot Tataru, Arafat, Orban sunt de vina?

  Banicioiu sau Pintea ar fi fost mai potriviți sa conducă maratonul acum?

  Dar când un mahăr ca Buzatu ot Vaslui spune in mass media, citez:
  ” Eu nu cred in Coronavirus…” se pune?
  Oamenii pot crede in ceea ce nu crede Buzatu, măcar asa, din comoditate!?

 2. Vă mulțumim frumos pentru comentariu. Totuși nu despre asta este vorba în articol.

  A avut loc o eroare gravă la Ministerul Sănătății, eroare ce a trebuit corectată de Președintele Iohannis. Fostul președinte Băsescu a considerat necesară demiterea dr. Tătaru în mai multe rânduri. De altfel discuții serioase despre erori comise au mai fost…

  Faptul ca un ministru sau altul a greșit, asta nu înseamnă ca nu trebuie să vedem erorile actualilor miniștri. Nu există nici o organizație care să iasă întărită pentru că tolerează erori. Vorbim aici despre familii, firme sau corporații, instituții și partide. Erorile tolerate conduc la dezastru. Mai devreme sau mai târziu. Nici o avalanșă de propaganda și minciună nu schimbă o realitate.

  În ce situație a fost pus Președintele României de erorile de la Ministerul Sănătății? Dar creșterea scăderii și scăderea creșterii pe fondul unei cocoașe violente?

  E aberant să spui „cred în Covid” sau „nu cred în Covid”. Toată discuția ar trebui sa rămână științifică și nu are nici o legatură cu ce crede o persoană sau alta. Despre asta medicii epidemiologi, virusologi, infecționiști și ATI au un cuvânt de spus. Restul părerilor contează prea puțin.

  Medicina românească a produs genii, multe din ele în viață. Acestea trebuiau să conducă maratonul, cum spuneți dumneavoastră.

  Toate cele bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.