La Fălciu, primarul Moraru a pus gând rău roiurilor de țânțari și muște. Cu elicopterul!

0
86

COMBATERE… Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, a primit multe sesizări de la populație, în ultimele săptămâni, privitoare la numărul mare de țânțari, muște și alte insecte care s-au abătut peste localitate, pe fondul unei secete care a provocat deja mult rău agricultorilor.

Ca un primar serios și responsabil, pus în slujba comunității, primarul a căutat mai multe soluții pentru a combate aceste insecte, așa că a angajat o firmă specializată, care va combate din elicopter țânțarii și muștele.

„În data de 24 august 2020, între orele 5.00 și 10.00, vor fi efectuate tratamente cu elicopterul deasupra comunei Fălciu pentru combaterea insectelor dăunătoare.

Tratamentul va fi aplicat de o firmă specializată, iar substanța folosită se numește KARATE ZEON 5CS. Produsul utilizat are o toxicitate redusă pentru om și animalele de companie, precum și pentru vegetație.

Cu toate acestea recomandarea noastră este să feriți copiii, vârstnicii, persoanele sensibile, persoanele cu probleme de sănătate și alergii, iar dacă există fructe sau legume expuse la stropire pe care intentionați să le consumați, spălați-le înainte.

De asemenea sfătuim apicultorii să își pună la adăpost familiile de albine. În caz de condiții meteo nefavorabile, stropirile vor fi reprograrnate”,

anunță primarul Moraru.
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.