IPS Serafim: „Dumnezeu nu ne cheamă cu forța. Noi trebuie să venim cu bucurie.”

0
89

CUVINTE DE SUFLET… Ieri, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești, Protopopiatul Vaslui. Delegatul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost părintele protopop Adrian Chirvasă.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a arătat scopul pentru care trebuie să venim la Sfânta Biserică:

„Să trăim slujba Bisericii! Dacă nu venim la Biserică cu dorința de a asculta Sfânta Liturghie, obosim și ne plictisim, rămânem împrăștiați cu mintea.

Când venim, să încercăm să uităm de necazurile lumii acesteia și să ne deconectăm de toate grijile pe care le avem, pentru a ne încărca sufletește cu harul lui Dumnezeu, care se coboară atunci când suntem atenți la Sfânta Liturghie.

Dumnezeu nu ne cheamă cu forța. Noi trebuie să venim cu bucurie. În viață totul trebuie să facem cu bucurie. Atunci viața se înseninează.

Omul credincios nu se plânge de nimic. Atunci Domnul îl binecuvintează.

Din păcate, noi suntem superficiali. Să căutăm să ne împărtășim cât mai des cu Sfintele Taine și să facem cât mai mult bine”.

Părintele protopop Adrian Chirvasă a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim mesajul de mulțumire al Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie pentru toate lucrurile foarte frumoase pe care le face pentru cei în nevoi, și pentru parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei și Episcopia Hușilor.

An de an, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim oferă, în zona Negreștiului, numeroase ajutoare și burse pentru sprijinirea copiilor aflați în risc de abandon școlar. 350 de copii proveniți din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de școlarizare.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.