Proiecte de peste 250 de milioane de lei, pentru dezvoltarea municipiului Vaslui

0
666

BANI EUROPENI…Pentru anul 2021, primarul Vasile Pavăl anunță un buget cu 30% mai mare față de cel de anul trecut. Cei mai mulți bani vor fi bani europeni necesari implementări a nu mai puțin de 11 proiecte aflate acum în diferite stadii de derulare. De asemenea, edilul anunță că a fost începută activitatea în definitivarea infrastructurii cartierelor, mai ales a celor mărginașe dar și a infrastructurii din suburbii.

Acest lucru se va desfăura în etape mai ales că este nevoie de finalizarea aducțiunii de apă și canal ca apoi să se treacă la asfaltare. În total, în municipiul Vaslui și suburbii ar mai fi de asfaltat 54 de km de străzi. „Anul 2021 va fi un an extraordinar de greu dintr-un anumit punct de vedere, și anume acela de a realiza programul de investiții propus. Avem cel mai mare volum de investiții alocalt pentru acest an. Acest lucru nu este întâmplător sau un moft al cuiva. A venit firesc mai ales că, în acest an, se concretizează cele 11 proiectele cu fonduri europene și care se află în diferite stadii de realizare.

Vorbim aici grădinițe deja începute, investiții în parcul Copou, troleul, depoul și asfaltare în Rediu, digitalizare și multe altele. Pe lângă aceste proiecte, am început o activitate foarte serioasă în definitivarea cartierelor din Vaslui în ceea ce privește infrastructura (apă, canal, asfaltare etc) dar și finalizarea lucrărilor de infrastructură din suburbii.

În 2021 și în următorii 3 ani, în municipiul Vaslui vor fi asfaltați peste 54 de km de drumuri. Aceasta este lungimea străzilor care necesită asfaltare și care fac parte din cartierele Filaturii, Cantemir, suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu Brodoc și nu numai. Pe lângă aceste străzi mai sunt și alte obiective. Aici nu putem să nu amintim Complexul de Servicii Sociale de la Unitatea Militară. Mai trebuie spus că, atunci când Ministerul Apărării Naționale a cedat comunității acea unitate, au fost stabilite și niște obiective ce trebuiesc realizate acolo mai ales că, nerealizarea lor ar însemna pierderea terenului respectiv.

Vom construi acolo un centru pentru bătrâni, creșă, spital de paleații și cantină, plus alte obiective. Un alt proiect se referă la finalizarea infrastructrurii și asfaltarea străzilor Decebal și Traian. Au fost deja contractate lucrările și proiectul se află în faza de proiectare”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.