Reacție de nemulțumire a deputatului Popica, față de atitudinea ministrului Tineretului și Sportului, care nu a așteptat delegația României la întoarcerea de la Munchen: ”Putea să vină și să le strângă mâna”

0
337

Lotul de canotaj al României, format din 35 de sportivi, a fost primit, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de conducerea Federaţiei Române de Canotaj, rude, prieteni şi cunoscuţi. Sportivii s-au întors de la Campionatele Europene de la Munchen (11-14 august), unde au obținut cinci medalii de aur şi trei de bronz. România a încheiat Campionatul European de Canotaj de la Munchen cu 5 medalii de aur și 3 de bronz.

Deși au obținut rezultate excepționale, sportivii noștri nu au fost așteptați la aeroport de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, așa cum ar fi fost normal, lucru care l-a revoltat pe deputatul PSD ds Vaslui, Eduard Popica. Acesta consideră drept ”inadmisibilă” lipsa de la aeroport a ministrului Novak.

”Dragi vasluieni,

Weekendul ce tocmai a trecut a fost unul de aur pentru canotajul românesc. România a încheiat Campionatul European de la Munchen cu 5 medalii de aur și 3 de bronz. Sunt cele mai bune rezultate din istorie la competiția continentală. Toate tabloidele marilor țări europene au vorbit la superlativ despre performanțele românilor.

Cu toate acestea, un lucru este regretabil. La întoarcerea in țară, pe aeroport, sportivii noștri, care au dus pe cele mai înalte culmi numele sportului românesc, nu au fost întâmpinați de niciun oficial al Ministerului Tineretului și Sportului. Am putea înțelege că domnul ministru Eduard Novak, care anunța acum ceva timp că bugetul aprobat pentru 2022, de 571 de milioane de lei, este cea mai mare sumă alocată sportului în ultimii ani, a avut un program încărcat și a omis să aștepte delegația României, nu să premieze, ci măcar sa le strângă mâna și să îi felicite pe performerii sportului cu vâsle, dar nu putem admite că nu ar fi putut încropi o delegație a ministerului, care să întâmpine sportivii români.

Este inadmisibilă inactiunea ministerului și așteptăm cu mare interes o reacție din partea conducerii acestui minister.

În luna decembrie, când bugetul a venit la vot în Parlament, MTS a venit cu amendament de suplimentare a bugetului cu 50 milioane lei, pentru performanță. Noi am votat. Iar acum, evident că suntem nemulțumiți de inacțiunea ministrului Novak, pentru că așteptăm cu toții ca performanța sa fie răsplătită.

Felicitări canotorilor români, antrenorilor și tuturor celor care au contribuit la o astfel de performanță cu care pe noi, românii, ne-ați făcut mândri!”, a afirmat deputatul Popica, într-o postare pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.