A început Festivalul Ceaunelor, la Bârlad, evenimentul culinar al toamnei! Vasluieni, poftiți la ceaunele cu bunătăți, vă așteaptă mâncăruri delicioase!

0
1528

Vineri la prânz, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a dat startul celui mai important eveniment local culinar, tradițional, al anului: „Festivalu Ceaunelor”, ediția I, 2022.

Începând de vineri, ora 12.00, zeci de ceaune clocotesc în Cotu Negru, timp de trei zile, pe ritmuri de muzică populară autentică din folclorul tuturor zonelor etnografice românesti. În plus, meşteri populari autentici şi artizani moderni prezintă exponate realizate manual, ca odinioară!

”Avem câte ceva pentru orice gust: de la dulce la sărat, de la picant la dulce-acrişor şi mai ales de la voie bună la după-amiezi de distracţie câmpenească fără limită de timp”, este mesajul conducerii Primăriei Bârlad.

Iată și programul celor trei zile de festival: vineri deschiderea Festivalului – prezentare participanţi şi degustări de ceaun: ciorbe, zacuscă, tocane şi tocăniţe, tochituri, pastrame, sarmale, fasole şi balmuș – prezentare și vânzare.

Sâmbătă, 24 septembrie, a doua zi de festival- începând cu ora 12.00 – măiestria bucătarilor: prezentare şi vânzare.

Duminică, 25 septembrie, ultima zi – ora 12.00 – Gala Ceaunelor – prezentare și vânzare urmate de premiul publicului şi al juriului (Ceaunul de aur, de argint şi de bronz, plus Marele Premiu – Lingura de Aur).

IMPORTANT de știut pentru bârlădeni! În aceste zile de festival, Municipiul Bârlad va pune la dispoziția celor care vor să ia parte și să se relaxeze la prima ediție a Festivalului Ceaunelor, un autobuz care să efectueze transport persoane pe următoarea rută: b-dul Republicii (Biserica Domnească) – str. Constantin Hamangiu – str. Gheorghe Emandi (Cotu Negru-zona picnic) și retur. Autobuzul va circula în fiecare din cele trei zile, la interval de o oră, plecare – sosire, începând cu ora 13.00.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.