Mii de credincioși vasluieni sunt așteptați sâmbătă, pe 1 octombrie, la Mănăstirea Mălinești, pe dealul Gârceniului! Haideți cu toții la Mălinești, locul binecuvântat de Dumnezeu!

0
10474

Pe 1 octombrie, Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul. Este ziua în care Mănăstirea de la Mălinești, din apropierea satului Gârceni, situată într-un loc binecuvântat de Bunul Dumnezeu, sărbătorește Hramul mănăstirii, ”Acoperământul Maicii Domnului”. Preacuviosul Protosinghel Filip Mercaș, cel care, cu multă trudă și credință în Cel de Sus, a ridicat acest sfânt lăcaș, invită toți credincioșii vasluieni la hram. PreaSfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în fruntea unui sobor de preoți, va oficia slujba de la Mănăstirea Mălinești, locul unde se întâmplă adevărate minuni.

Pentru credincioșii care nu știu cum a luat fiinţă praznicul acesta, iată minunata poveste.

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. La ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh si rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Impărăteasa si Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O văd, Părinte, și mă minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care îl prăznuiește Biserica astăzi, spre a ne aminti că prin nevoință și rugăciune putem primi și noi, in greutățile vieții noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.