Din Australia, vești care dau speranțe în lupta contra coronavirusului

Speranțe în cursa pentru un leac împotriva noului coronavirus. O substanță folosită pentru paraziții interni și externi, disponibilă în toată lumea, ar ucide virusul în aproximativ 48 de ore.

Au descoperit asta cercetătorii australieni. Medicamentul a fost folosit deja în infecțiile cu HIV sau Zika. Alte substanțe care atacă noul virus sunt în stadii avansate de testare pe oameni. și pacienți din România vor fi incluși curând în studiu.

Cercetătorii au constatat că Ivermectina oprește dezvoltarea virusului SARS Cov-2 în cultura celulară. Dr. Kylie Wagstaff a descoperit împreună cu echipa ei că substanța, chiar și într-o doză unică, ar putea elimina din organism tot materialul genetic al virusului în maximum 48 de ore.

Următorul pas este stabilirea dozei optime ce poate fi administrată oamenilor. Testele clinice ar putea începe într-o lună.

Prof. dr. Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv OMS spune că “Rămâne să vedem dacă este într-adevăr și are și efect antiviral. Una este efectul in vitro, adică în condiții experimentale, în laborator, și altceva e ce se întâmplă in vivo”.

În alte țări sunt în testare pe oameni și alte medicamente care atacă direct noul coronavirus. Reduc replicarea virală, nu doar simptomele bolii și inflamația care uneori poate fi fatală.

În SUA, studiile clinice sunt în stadii avansate. După testul siguranței, trebuie să treacă și testul eficacității pentru a fi aprobate și puse pe piață.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: