Dezastru la ITM, secretarul de stat Tudor Polak scoate inspectorii în teren

În urma discuțiilor purtate joi, prin videoconferință, cu inspectorii șefi ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din țară, secretarul de stat din Ministerul Muncii, vasluianul Tudor Polak, a rămas dezamăgit de activitatea unora dintre șefii ITM, într-o perioadă în care se mizează pe responsabilitatea și implicarea acestor instituții.

“Sunt revoltat de organizarea și mobilizarea deficitară a Inspectoratelor care, deși coordonează un număr important de inspectori de muncă au realizat un singur control în ultimele trei săptămăni”, spune Tudor Polak.

“Atitudinea delăsătoare pe care am constatat-o mă îngrijoarează, în condițiile în care ne confruntăm cu o criză pandemică extrem de greu de gestionat!

Nici eu, nici ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, nu vom rămâne pasivi în fața acestei situații și nu vom tolera munca făcută cu superficialitate!

Nu pot să nu menționez că am remarcat inspectori care și-au făcut treaba ireproșabil și a căror activitate o laud!

Sper că rezultatele recente care m-au surprins neplăcut sunt o excepție de la regulă și nu se vor repeta.

Îmi doresc să văd, cât mai repede, mobilizarea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă pentru efectuarea controalelor în mod regulat și cu eficiență sporită!

Pentru a gestiona această problemă, voi discuta personal, prin videoconferință, în fiecare săptămâna, cu toți inspectorii șefi și inspectorii adjuncți din țară, care îmi vor prezenta situațiile cu care se confruntă și măsurile dispuse.

Mă bazez pe colaborarea interinstituțională, pe simțul de răspundere și seriozitatea instituțiilor desemnate să protejeze lucrătorii români și să garanteze siguranța și respectarea legii în orice activitate de muncă!”, a concluzionat secretarul de stat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: