REVOLTĂTOR: Au tăiat istoria județului Vaslui cu autogenul!

Vasluienii care au trecut, ieri, prin zona în care se lucrează la demontarea podului de fier de la Crasna au privit șocați la modul în care muncitori, “înarmați” cu lămpi autogen, tăiau în bucăți podul fabricat în urmă cu aproape 125 de ani.

Dintr-un motiv care ne scapă, firma care se ocupă de demontarea și montarea podului a decis să taie în bucăți partea de jos a podului, motivația fiind, probabil, zonele de rugină.

“Podul este ruginit pe talpă, însă ceea ce au făcut este o mare mizerie. Am văzut o bucată de pod, în timp ce era tăiată și încărcată pe trailer, nu avea zonă de rugină în partea de dedesubt, atât de bine a fost lucrat”, a spus, pentru Vasluianul.ro, un șofer care a trecut pe acolo.

Podul de la Crasna, o operă de artă a atelierelor Dayde&Pille, în 1896, ar fi trebuit reabilitat și redat populației, în forma inițială, nu distrus și tăiat în bucăți.

Din păcate, nu știm cine a luat decizia de a tăia bucăți din podul francez, însă este o lovitură dată istoriei județului Vaslui, pentru că pe acest pod au trecut trupe în cele două războaie mondiale și au circulat zeci și zeci de mii de mașini, în timpul comunismului sau în perioada democrației.

Conform unor surse, podul va fi demontat și va ajunge la Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi” din Iași.

3 thoughts on “REVOLTĂTOR: Au tăiat istoria județului Vaslui cu autogenul!

 1. EDIT
  Podul ăla trebuia dărmat de 20 ani…..dar evident că apar amețiți că tine care susțin că trebuia pus într-un glob de sticla sa vina Merkel să se uite la el cu treceau nemții in primul război mondial…du-te-nvartindu-te jurnalist de carton!!!

 2. Un singur comentariu cu injurii si veți fi banat definitiv.

  Unde scrie în articol că nu trebuie un alt pod? Ceea ce spune articolul este ca piesa merită conservată ca parte a istoriei noastre. Podul trebuia demontat nu tăiat bucăți. Sunt două lucruri diferite.
  Ce treabă are cancelarul Merkel cu istoria județului Vaslui sau cu un pod franțuzesc?

  Ceea ce spuneți este gresit pe atâtea nivele încât nu se poate spune decât ca este josnic ceea ce susțineți și este josnic și cum o faceți.

 3. nu toata lumea intelege si suintelesuri……injuratura ca la usa cortului nu are nimic fin care trebuie cernut….e pentru grosolani.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: