ȘTIRILE AMIEZII: Terasele din Vaslui rămân închise, oricât de mult și-ar dori patronii să le redeschidă!

Se vor redeschide terasele din județul Vaslui începând de luni, 18 mai? O întrebare dificilă, date fiind condițiile actuale și lupta politică din subsol.

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat cu o serie de modificări proiectul de lege al Guvernului care cuprinde măsurile prevăzute pe durata stării de alertă.

Printre amendamentele aprobate: starea de alertă poate fi instaurată pe o perioadă de maxim 30 de zile și prelungită cu cel mult 30 de zile, amenzile nu pot fi mai mari de 15.000 de lei, pot funcționa și terasele și centrele comerciale de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare.

De partea cealaltă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență interzice cu desăvârșire deschiderea teraselor. Cine are de câștigat și cine are de pierdut de pe urma acestor decizii contradictorii?

Conform procedurilor legale, legea stării de alertă intră în vigoare de luni, 18 mai. Una din prevederile legii arată că se pot redeschide terasele, cu menținerea distanței minime între clienți.

Vasluienii au pus următoarea întrebare: “În legea aprobată de Parlament există o prevedere care permite redeschiderea teraselor. Se deschid terasele în perioada stării de alertă?”.

Răspunsul autorităților este clar: “NU. Terasele rămân închise în perioada stării de alertă, potrivit Hotărârii nr. 24 a CNSSU și anexei atașate. Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) prevede la articolul 8, alin. 2 posibilitatea deschiderii teraselor, nu obligația”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: