ȘTIRILE AMIEZII: Tânărul secretar de stat Polak, în control!

“Sunt revoltat de organizarea și mobilizarea deficitară a Inspectoratelor care, deși coordonează un număr important de inspectori de muncă au realizat un singur control în ultimele trei săptămăni”, spunea secretarul de stat din Ministerul Muncii, vasluianul Tudor Polak, în urmă cu câteva zile.

“Îmi doresc să văd, cât mai repede, mobilizarea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă pentru efectuarea controalelor în mod regulat și cu eficiență sporită!”, mai spunea oficialul. Marți, acesta a lăsat activitatea de birou și a mers alături de inspectorii ITM la acțiunile de control din Capitală.

“Deși nu sunt inspector de muncă, voi participa, în continuare, la controalele dispuse de Inspecția Muncii, pentru a mă asigura personal că munca rămâne o activitate sigură pentru angajații și angajatorii din România.

În ultima perioadă ne-am confruntat frecvent cu situații care arată că, în ciuda eforturilor noastre și ale autorităților, munca la negru, dar și abuzurile la locul de muncă rămân probleme notabile și, din păcate, de actualitate, în sistemul românesc.

Marți, am participat la o acțiune de control, dispusă de Inspectoratul Teritorial de Muncă București.

Domeniile vizate au fost construcții, întreținerea și repararea autovehiculelor și spălătorii auto, ca urmare a unei adrese înregistrate recent la Inspecția Muncii”, a remarcat Polak.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că:

  • un total de 24 de persoane lucrau fără să fi semnat un contract de muncă!
  • În acest sens, 31 de angajatori au fost solicitați să prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controlului;
  • Au fost dispuse 6 sistări de activitate în domeniul securității și sănătății în muncă.

“Vom verifica, în continuare, condițiile în care se desfășoară munca în România și ne vom asigura, de fiecare dată, că angajații lucrează în deplină siguranță și în conformitate cu prevederile legii!”, avertizează secretarul de stat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: