Zeci de sate de pe albia Bârladului, salvate de la inundații

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați, a anunțat ieri că s-au finalizat lucrările de decolmatare și reprofilare a râului Bârlad în comuna Umbrărești.

Proiectul, la care s-a muncit o bună bucată de timp, s-a numit “Reamenajare a albiei regularizate a râului Bârlad, mal stâng”, pe o lungime de 400 metri.

În următoarea perioadă, angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați vor continua lucrările pe cursul de apă Bârlad în comuna Munteni, județul Galați, la obiectivul “Reamenajare a albiei râului Bârlad, mal drept” pe o lungime de 430 metri.

“Viiturile din decursul ultimilor ani au condus la producerea de eroziuni ale malurilor râului Bârlad existând posibilitatea de a pune în pericol stabilitatea digulurilor de apărare.

În acest context, personalul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad a intervenit prompt în vederea stopării fenomenelor de eroziune ale malurilor, prin lucrări de consolidare pentru protecția liniei de apărare împotriva inundațiilor”, anunță conducerea ABA Prut-Bârlad.

Totodată, sunt în curs de finalizare lucrările pentru mărirea secțiunii de scurgere a cursului de apă Corozel din comuna Matca, județul Galați, pe o lungime de 3.650 metri.

Scopul acestor lucrări, de mărire a secțiunii de scurgere, prin operațiuni de decolmatare si reprofilare a albiei, este de a reduce riscul de producere a fenomenelor de inundații și de a crește gradul de apărare a populației și obiectivelor socio-economice.

Anual, prin Programul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și Sistemele de Gospodărire a Apelor din subordine, intervin cu lucrări de întreținere la construcțiile hidrotehnice din administrare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: