Scandal cu Poliția Rutieră, șofer amendat cu 4.000 de lei!

Un șofer de microbuz din Vaslui, care face curse pe traseul Vaslui-Sauca-Bejenești, de 11 ani, a trecut prin momente de coșmar joi seara. Petre Ivănică mergea de la Vaslui spre Sauca, pe traseul obișnuit, în jurul orei 17.30.

La un moment dat, în Zona industrială, pe un refugiu format ad-hoc de șoferii de microbuze, Ivănică a lăsat un pasager care îl rugase să-l ducă de la stația Traian în Zonă. Nu avea de unde să știe că, la 200 de metri mai la vale, era un aparat radar neinscripționat.

Un agent de la Rutieră i-a făcut semn să tragă pe dreapta și a controlat toți pasagerii din microbuz. Polițistul a descoperit că un pasager nu avea bilet, deși spunea că plătise șoferului cursa.

“Mi-a spus să duc pasagerii la Sauca și când mă întorc să opresc la radar, pentru a primi documentele. Pe la 18.20, m-am întors de la Sauca și am oprit la echipajul de poliție. Mi-au spus că mă vor amenda pentru că am oprit în oraș, într-o zonă care nu este stație de călători.

Domnule, mi-au dat 40 de milioane de lei vechi, 4.000 de lei. De când cu Covid-ul ăsta, abia câștigam 20-30 de lei la o cursă, iar tu îmi dai 4.000 de lei amendă? Sunt din 1985 pe drumurile din orașul și județul acesta.

În locul în care am oprit eu, de ani și ani de zile opresc tot felul de microbuze. Cu ce am greșit? Că am lăsat pe cineva în zonă, pentru că m-a rugat să-l duc acasă? Cum să mă amendezi în halul acesta? De 2 săptămâni câștig 20-30 de lei, iar acum trebuie să fiu amendat cu 4.000 de lei.

Eu trebuie să muncesc jumătate de an, ca să le plătesc amenda! Dacă știam că mă amendează în halul acesta, le dădeam cheile la microbuz.

Repet: nu am oprit în stațiile de transport local, am oprit pe dealul din Zona Industrială”, a spus șoferul de microbuz.

De supărare, aseară, șoferul a lăsat microbuzul în fața societății AMC și a spus că renunță la traseul Vaslui-Sauca.

“Vineri dimineață, mă duc la Consiliul Județean și le predau licența. Nu pot să țin un traseu cu amenzi în asemenea hal. Ajunge!”, a spus Petre Ivănică, foarte supărat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: