Cum a învrăjbit stimulentul de 500 de euro tot personalul medical din tot județul Vaslui! TABEL cu sumele pe care SPITAL!

Cadrele medicale din linia întâi care lucreazăîn mod direct cu pacienții confirmați cu noul coronavirus vor primi în fiecare lună un stimulent financiar de risc în valoare de aproximativ 500 de euro.

Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacientilor infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, dupa caz, de la bugetul de stat, s-a aprobat prin ordonanță de Guvern.

Numai că stimulentul a încins spiritele în spitalele vasluiene, pentru că acești 500 de euro nu ajunge la toată lumea din spitale, așa cum s-ar crede, ci doar la anumite cadre medicale.

Întrebarea este: cine sunt cadrele medicale din linia întâi? Răspunsul vine de la un angajat din sistem!

“De exemplu, medicii de la Primire Urgențe sau asistentele de acolo nu primesc 500 de euro dacă nu au lucrat cu un bolnav Covid 19. La fel, dacă o femeie a venit la Ginecologie și era bolnavă Covid, toți cei care au lucrat pe acest caz primesc stimulent.

Sunt colegi care au avut de-a face cu suspecți Covid, pe care i-au dus la Bârlad, numai ei știu ce a fost în sufletul lor, de teamă că și-ar putea îmbolnăvi familiile, când s-au întors acasă.

Pentru că suspecții trimiși la Bârlad nu s-au confirmat drept cazuri Covid, nu vor primi cei 500 de euro, deși numai ei știu prin ce au trecut.

În schimb, dacă un brancardier sau o infirmieră au cărat sau au făcut curățenie după un caz confirmat Covid, primesc cei 500 de euro. Nu spune nimeni că vreo muncă ar fi mai puțin importantă, însă prima linie de luptă cu covid a devenit un termen de neînțeles

Mai rău ne-a făcut acest stimulent, ne-a învrăjbit. Dacă îți vine o persoană suspectă Covid, știe cineva prin ce emoții treci, când te tot întrebi: este bolnavă sau nu? Când vine confirmarea că nu e bolnavă, ești mai liniștit, dar ore și zile întregi stai cu spaima în suflet.

Numai că nu primești 500 de euro pentru că ai lucrat cu un suspect Covid, trebuie să fie cu adevărat bolnav”, spune un cadru medical, la adăpostul anonimatului.

Postăm aici și tabelul cu sumele plătite pe fiecare spital din județ, cât și numărul de persoane pe fiecare instituție în parte.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: