Fierbere mare în rândul subofițerilor din IPJ Vaslui, liber la ofițeri!

Între 10 și 20 de posturi de ofițeri din IPJ Vaslui – conform unor estimări ale unor surse din Poliția județului – vor fi disponibile pentru subofițerii care îndeplinesc condițiile legale de a trece în corpul ofițerilor.

Vor fi scoase la concurs și posturi de ofițeri din Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui sau la Poliția de Frontieră.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat ieri demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor pentru trecerea agenților/subofițerilor/ maiștrilor militari în corpul ofițerilor.

În acest sens, în perioada imediat următoare, la nivelul structurilor MAI se va identifica numărul de funcții care pot fi ocupate prin acest tip de concursuri, în funcție de necesitățile operative ale domeniului de activitate.

Decizia a fost luată în urma analizei realizate la nivelul conducerii MAI referitoare la deficitul de personal, care la acest moment se situează la circa 13% (ex: Poliția Română peste 14%, Jandarmeria Română peste 10%, Poliția de Frontieră cca 9% IGSU peste 10%).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: