Ieri, era spaima șoferilor din România și R.Moldova. Azi, este o ruină!

Nu este șofer cu experiență din România sau vreun șofer mai vechi din Republica Moldova să nu știe vreo poveste amuzantă, un scandal sau vreo bârfă despre postul de poliție de la Crasna, de la bifurcația drumurilor dinspre București.

Zeci de ani, în clădirea de la Crasna au stat milițieni, în vremea comunismului, sau polițiștii de la Rutieră. Mii și mii de șoferi erau “arși” atunci când ajungeau la Crasna, era cel mai dur post de control din țară.

Acum, e doar o ruină, o clădire care stă să se prăbușească. Și, e păcat, pentru că mare parte din istoria județului Vaslui a trecut prin acest punct de control.

Cel care a închis postul este celebrul “Nemuritor”. Timp de zece ani, până în 2016, a fost văzut în zona postului de control de la Crasna, zi de zi. Șoferii care treceau prin zonă se anunțau prin stații: “Liber la Vaslui. Ai doar Nemuritorul la Crasna. În rest, liber pe drumul național”.

Este vorba de fostul agent principal șef de poliție Valerică Golie. Acesta a ajuns, în timpul cât a stat pe drumul european 581, cel mai cunoscut polițist din judet, pe lângă care au trecut sute de mii de mașini din toată Uniunea Europeană, din Rusia, R. Moldova sau alte foste tări sovietice, în drumul lor spre Vama Albița.

Pe unii șoferi care treceau pe la postul de control Crasna îi oprea și îi amenda, pe alții îi ierta și le spunea să respecte legile rutiere.

“Am început cu mulți colegi la Crasna, erau și de la Poliția de Frontieră, lucram în program de 12 cu 24. Pe urmă, postul s-a golit de polițiști, iar eu am rămas singur aici. Timp de patru ani, am stat singur pe drumul european. S-a ivit oportunitatea ca, după 26 de ani de poliție, să ies la pensie, astfel că am profitat de ea.

Faptul că am stat aici, în drumul european, controlând atât de mulți soferi, mi-a atras și mulți dușmani, dar și prieteni”, povestea “Nemuritorul”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: