Trei comune vor beneficia de drum strategic, mii de oameni ies din noroaie!

FĂRĂ COCLAURI… După luni de așteptare, de ieri, construcția drumului strategic al județului Vaslui intră în linie dreaptă, pe toate cele trei tronsoane.

La Codăești, ieri, la prânz, în prezența primarilor din mai multe comune și a conducerii Consiliului Județean, s-au semnat documentele oficiale pentru începerea lucrărilor pe cel de-al treile tronson, Zăpodeni-Telejna-Dănești-Emil Racoviță-Codăești-legătura cu DN 24 Vaslui-Iași.

La începutul primăverii, grupul Transmir-Soragmin anunța că începe lucrările pe primele două tronsoane, iar faptele de până acum arată că managerii acestor firme s-au ținut de cuvânt.

Peste 30 de kilometri de drumuri modernizate, contract semnat ieri pe lotul III, vor permite locuitorilor din Zăpodeni, Dănești, Codăești sau Tăcuta, să folosească un drum complet modernizat, un drum care va însemna mari beneficii economice pentru zona respectivă

„Suntem la un moment extrem de important pentru locuitorii din această zonă a județului Vaslui, care așteptau de mulți ani investiții majore pe aceste comune.

Țineți minte ce situații au apărut în ultimii ani în această zonă, Codăești-Dănești, pe perioada iernii. Avem promisiuni de la constructori că, până la iarnă, vom avea un prim strat de asfalt pe aceste drumuri, astfel că nu vom mai avea probleme cu deszăpezirea”,

a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Ciprian Trifan a mai spus că investițiile în infrastructură ale Consiliului Județean înseamnă legături cu drumul strategic din zona de nord a județului, cazul comunei Tăcuta, care va avea un drum județean complet asfaltat, care va face legătura cu județul Iași, prin Scânteia, și cu reședința județului Vaslui, prin Codăești.

Proiectul drumului strategic al județului Vaslui are o valoare totală de 222 milioane lei. Proiectul, denumit ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, respectiv fonduri europene.

Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

Investiția constă în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri. Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția.

Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Zăpodeni – Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte:

  • lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA);
  • lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA);
  • lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: