ACTUALIZARE 6:45: Scandal cu săbii, împușcături și oameni călcați cu mașina la Murgeni!

5 Iun ora 6:30

Peste 250 de romi din Murgeni s-au încăierat în stradă, 11 combatanți au ajuns la spital

Toată noaptea, zeci de trupe speciale au încercat să potolească spiritele încinse din orașul Murgeni. Surse judiciare spun că în luptele de stradă, în care s-au folosit pistoale și săbii, au participat 250 de persoane de etnie romă din două clanuri rivale.

S-a lămurit și de la ce a plecat războiul. Cu câteva zile în urmă, mașina unui clan a fost distrusă de un membru al celuilalt clan rival. A fost o judecată țigănească, iar părțile au căzut de acord ca familia celui care a distrus autoturismul să plătească despăgubiri, cu condiția ca familia păgubită să-și retragă plângerea de la Poliţie.

Joi dimineață, în timp ce păgubitul se ducea cu mașina la service a fost abordat de mai mulţi romi din tabăra adversă, care au sărit la el cu săbii și topoare. Șoferul a fugit, dar a dat alarma în clanul său, iar de aici și până la un război în toată regula a fost un singur pas. Trei persoane au ajuns grav rănite la spital, în timp ce 8 au diverse leziuni.

Mascații au stat pe străzile Murgeniului toată noaptea, sute de persoane duse la audieri

Aproape 100 de polițiști și jandarmi au luat cu asalt Murgeniul, noaptea trecută, după ce primele echipaje au fost puse pe fugă de numărul mare de romi din stradă.

„A fost un conflict generalizat între clanurile Tănase și Murui, de o parte, și clanul Sandu, de cealaltă parte. În încăierare au participat aproximativ 250 de persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei din oraș în vederea efectuării de audieri”, a anunțat conducerea IPJ Vaslui.

Toată noaptea, la Murgeni au fost audieri, pentru a stabili persoanele vinovate de izbucnirea conflictului și pe cei care au agresat persoanele ajunse la spital.

[smartslider3 slider=”19″]

4 Iun ora 23

În această seară, conform unor surse demne de încredere, în Murgeni a avut loc un adevărat război între clanurile de romi.

Nu știm de la ce a pornit totul, însă surse din oraș spun că s-au folosit pistoalele, în război fiind implicate două clanuri rivale.

Sursele noastre spun că cel puțin o persoană este rănită, după ce a fost călcată de mașina rivalilor, în timp ce combatanții agită săbii prin oraș.

Cel rănit ar fi un băiat al unui lider local, poreclit „Flagăra”. Scandalul tinde să ia amploare. Vom reveni cu detalii.

Efectivele de poliție trimise inițial la Murgeni au fugit de la fața locului, când au văzut numărul mare de romi cu săbii asupra lor. La ora 23.00, echipaje speciale de la Poliție și Jandarmerie au fost trimise, în număr mare, în oraș.

vasluianul.ro – Dosar Murgeni

[smartslider3 slider=”18″]

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: