Fostul președinte Traian Băsescu, reacție la măcelul de la Murgeni!

LEGEA TREBUIE RESPECTATA!… O țară întreagă a fost oripilată de măcelul produs la Murgeni, zilele trecute, atunci când aproape 250 de romi s-au luptat cu bâte, topoare și pistole, ba chiar unii au fost călcați de mașinile rivalilor. Nu mai puțin de 11 persoane au ajuns la spitalele din Vaslui și Bârlad, în timp ce amenințările cu moartea au curs fără oprire între clanurile implicate.”

„Polițiile locale trebuie să sevină un partener al Poliției Naționale”, Traian Băsescu

Povestea de la Murgeni este cunoscută, de-acum, însă trebuie să menționăm un lucru care merită toată atenția autorităților. Unul dintre clanuri a venit, val-vârtej, din Franța, cu mai multe mașini, pentru a se răfui cu cei de acasă. Zeci de „francezi” au năvălit peste romii de acasă, iar luptele au fost crunte.

Ce pot să facă autoritățile, în fața acestor atacuri banditești? Reamintim că, inițial, la Murgeni au fost trimise mai multe echipaje de Poliție, care au fost puse pe fugă de romii cu bâte și topoare. Deci, pentru romii Murgeniului nu mai există lege, mai ales dacă vin și din Europa, pentru a-și face dreptate acasă.

Situația de la Murgeni l-a făcut pe fostul președinte Traian Băsescu, fost deputat de Vaslui, să ia atitudine și să ceară

„Peste șase luni va fi prea târziu!

Parte din clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile țării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care și le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violență greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesioniști de locuințe specializate, în neutralizarea instalațiilor de supraveghere și devalizarea locuințelor în doar câteva minute, își fac tot mai simțită prezența prin creșterea rapidă a numărului de locuințe jefuite.

Grupările de spărgători specializați în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine ,se mișcă și ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa.

Grupările țigănești de tip mafiot, care încep să-și împartă zonele în care percep taxă de protecție de la comercianți, își fac și ele simțită prezența cu atât mai mult cu cât este în plină desfășurare și procesul de ocupare a zonelor în care vor ascționa rețelele de cerșetori.

Deși există, încă nu a apărut ca fenomen continuu tâlhărirea bătrânilor, a femeilor și a copiilor în plină zi pe stradă sau la poarta școlii, dar nu suntem departe.

Violența în spațiul public a devenit un fapt divers cotidian care până acum câteva luni era o raritate.

În acest timp, poliția și jandarmeria nu acționează pentru că pur și simplu nu au informații. Cei 2500 polițiști de proximitate nu au cum să acopere toată țara, iar falnica și bine plătita poliție locală, raportează primarului despre gropile din asfalt și ocolește cu mare grijă zonele mafiei țigănești sau cartierele unde spargerile de locuințe au devenit frecvente.

Iar peste toate, ori de câte ori în temperatura ridicată a unei intervenții în forță un jandarm sau un polițist reacționează mai bărbătește, să te ții critici și înfierări la adresa instituțiilor statului și a oamenilor plătiți să impună legea în stradă, dacă este nevoie făcând uz de forță și de armă.

Când văd un polițist sau un jandarm lovit de un infractor, parcă am impresia că statul însuși a primit un pumn în plină figură, dar societatea îi cere statului să răspundă proporțional la violența infractorului. Iar infractorul nu stă pe loc, pentru ca statul să-i răspundă proportional. Ori mai lovește odată, ori fuge și lasă statul fără răspuns proportional.

Oare grupările de crimă organizată acționează proporțional cu puterea victimei de a se opune când cer taxă de protecție sub amenințare, când sparg și jefuiesc locuințe, când înșală și șantajează tinere cărora le distrug viața forțându-le să se prostitueze, când tâlhăresc în plină stradă bătrâni sau femei care numai ce au scos banii de la bancă sau din bancomat, când ocupă fără aprobare spațiul public pentru a-și desfășura rețelele de cerșetorie?”,

se întreabă fostul președinte.

Soluția? Poliția Locală să devină parteneră a Poliției Naționale, spune Băsescu

„Nu mai avem prea mult timp.

Polițiile locale trebuie să devină un partener al Poliției Naționale!

Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliție informații despre grupări infracționale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poștașii, trebuie să se implice în asigurarea siguranței cetățeanului.

Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informația din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acționa, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieșim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuința de frica spărgătorilor.

Dacă acum nu cerem și nu lăsăm Poliția și Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporționale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea și ordinea publică în stradă, peste șase luni va fi prea târziu”,

mai spune fostul deputat de Vaslui.

Vasluianul.ro – Dosar Murgeni

[smartslider3 slider=”18″]

Citește și:

Incredibil: Romanii din Murgeni sunt minoritari, romii din oras fac legea

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: