Citește mesajul dureros și emoționant al unui dascăl vasluian!

MULT SUCCES!… Pandemia de coronavirus a afectat, în mod clar, învățământul din România. Milioane de elevi au stat acasă, luni de-a rândul, au folosit mijloace electronice pentru a discuta unii cu ceilalți, dar, mai presus de toate, au mers mai departe în viață, abordând problemele din viețile adulților cu multă îndrăzneală și curaj.

La Vaslui, un dascăl cu o puternică vocație educațională, director de școală, a dorit să transmită un mesaj emoționant și cald elevilor săi de clasa a VIII-a, cei care se avântă în această perioadă în lupta pentru un loc la liceu.

Din respect pentru profesorul cu iubire de copii, am decis să publicăm integral mesajul dascălului vasluian:

Dragii mei ABSOLVENȚI AI GENERAȚIEI 2020, în aceste zile, în curtea Școlii Gimnaziale Elena Cuza, Vaslui, ar fi trebuit să răsune „Gaudeamus”, iar voi să vă aruncați, cu bucurie, tocile în aer.

Ne-am fi emoționat, am fi râs de unele fotografii din poveștile claselor a VIII-a A, a VIII-a B, a VIII-a C… Dar, de data aceasta, „timpul nu a mai avut răbdare cu noi” și anii de gimnaziu s-au sfârșit.

De-a lungul acestor opt ani, NOI, profesorii Școlii Gimnaziale Elena Cuza, v-am fost alături și v-am condus o vreme pașii, până când VOI, copiii noștri, ați început să mergeți hotărât și ferm, deprinzând, prea repede, poate, „mersul, pe valuri, în picioare”.

Vă mai amintiți? Am pășit împreună, ca personaje ale aceleiași povești, acum opt ani. Povestea noastră a ajuns la final, dar alta va lua ființă pentru fiecare dintre voi. Să pășiți cu încredere în noua poveste, „ANII DE LICEU”, păstrând mereu un zâmbet pe față și o licărire în ochi, date de un scop măreț, ascuns în inima fiecăruia. Prețuiți cât puteți anii frumoși ce urmează, dar încercați să nu vă abateți de la drumul drept al EDUCAȚIEI!

Sunt mândră de voi, GENERAȚIA ZOOM, de felul cum v-ați adaptat în ultimul timp, în acest context mai puțin comod pentru noi toți, dovedindu-ne că ne-am atins scopul, acela „de a forma caractere puternice”, capabile să înfrunte viața adevărată.

Felicitări șefei de promoție, CEZARA CUZEPAN, pentru cei patru ani încheiați cu media 10. Felicitări decariștilor din acest an: AFRĂSÎNEI AIDA, BULBOACĂ BIANCA, DUMITRU ALEXANDRA, MIHĂIUC ANDRARDA, RADU VICTOR.

FELICITĂRI TUTUROR ABSOLVENȚILOR!

Ca ultimă învățătură, mi-aș dori să rețineți cuvintele părintelui Galeriu: „Nu fiecare furtună vine să-ți distrugă viața, unele vin să-ți curețe calea.”

Vă doresc tuturor sănătate, succes la examene și o vară/VIAȚĂ plină de povești frumoase! Vacanță plăcută, dragi ABSOLVENȚI!

Cu admirație,

DIRECTOR,
Prof. Șfaițer Diana-Gabriela

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: