Din dragoste pentru „pește”, se prostitua într-o dubă la Lyon!

ÎNCĂ UN PROXENET DUPĂ GRATII… Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C.E., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada 2017 2020, inculpatul C.E. a racolat o persoană vătămată (care la vremea respectivă era minoră) prin metoda Loverboy, cu promisiunea căîși vor întemeia o familie, se vor stabili în Franța, iar ea va munci într-o fabrică din Lyon, profitând de starea de vulnerabilitate în care aceasta se afla (lipsă de afecțiune ca urmare a provenienței dintr-o familie cu părinții divorțați, ambii plecați la muncăîn străinătate, mijloace materiale modeste, abandon școlar).

Inculpatul a găzduit victima în apartamentul părinților săi situat în orașul Berbești, județul Vâlcea, iar după ce aceasta a împlinit vârsta de 18 ani a determinat-o să călătoreascăîn Lyon, Franța. În respectiva locație, inculpatul a găzduit victima într-o cameră, dintr-o locuință părăsită.

În acest context, fiind atașată emoțional de inculpatul C.E., nevorbitoare de limba franceză și fără act de identitate care stătea tot timpul la acesta, persoana vătămată a fost obligată, începând cu luna septembrie 2017 și până în 26.05.2020, să practice prostituția în favoarea acestuia, înmânându-i integral câștigurile astfel obținute.

Activitatea de practicare a prostituției s-a desfășurat într-o dubă închiriată, amplasată într-o parcare de pe raza orașului Lyon.

În acest interval de timp, inculpatul a mai avut deplasări împreună cu persoana vătămată din Franța în România, în special în perioada de vară sau a sărbătorilor de Crăciun, însă nu îi permitea acesteia să își contacteze familia decât dacă era el prezent la discuție.

De câte ori persoana vătămată îi spunea inculpatului că vrea să renunțe la această activitate, acesta devenea violent fizic și verbal cu victima, obligând-o să continue.

După întoarcerea în țară, la data de 26 mai 2020, persoana vătămată și inculpatul s-au aflat în autoizolare la domiciliul acestuia din urmă, măsura fiindu-le impusă până la data de 9 iunie 2020 în contextul stării de alertă declarată pe teritoriul României.

Deoarece inculpatul i-a făcut cunoscut faptul că, în viitorul apropiat, vrea să o ducă de această data în Germania, tot pentru practicarea prostituției, în seara de 2 iunie 2020 persoana vătămată a apelat la ajutorul a doi martori și al familiei sale, reușind să fugă de la domiciliul inculpatului.

În timp ce persoana vătămată se afla în autoturismul martorului care a ajutat-o și care o transporta spre domiciliul familiei sale, cei doi au fost urmăriți cu mașina de către inculpatul C.E..

Acesta a lovit cu intenție autoturismul în care se afla persoana vătămată, cu intenția de a-l opri și de a o lua înapoi pe aceasta. Martorul și victima au reușit să scape, iar în dimineața zilei de 3 iunie 2020, aceasta a fost preluată de familie și dusă la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea unde a depus plângere.

În contextul audierii sale de către procuror, persoana vătămată prezenta leziuni vizibile la nivelul brațului drept, despre care a afirmat că i-au fost produse de către inculpat, alături de alte leziuni cu vechime diferită pe care le avea pe întregul corp.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au stabilit faptul că, în perioada septembrie 2017 – mai 2020, persoana vătămată s-a prezentat la mai multe unități medicale de pe teritoriul României și Franței unde a necesitat îngriji pentru o gamă largă de afecțiuni medicale.

Pe 12 iunie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Vâlcea au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza localităților Berbești și Drăgășani, în urma cărora au fost ridicate 12 telefoane mobile, 9 SIM-uri, 2 laptop-uri, o tabletă, 2 bancnote de 500 de euro, posibil false, unelte și mai multe documente.

În cursul zilei de ieri, inculpatul C.E. a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: