Deschideți Spitalul Bârlad, mai avem doar 12 bolnavi de Covid 19 internați acolo!

BĂTAIE DE JOC!…. La data de 16 iunie, la nivelul județului Vaslui erau monitorizate, de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui, 24 de persoane aflate în izolare la domiciliu, în timp ce se înregistrau 162 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (12 persoane internate în spitalul de Bârlad, 19 persoane decedate și 131 persoane externate din spital).

Oamenii legii au acționat în baza stării de alertă astfel că, numai în ziua de 15 iunie, peste 110 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 50 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice, verificând modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină) în cazul a peste 920 de persoane. De asemenea, peste 45 de societăți comerciale /PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă. Cu această ocazie, polițiștii au depistat 4 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Cea mai mare problemă, însă, rămâne cea a modului în care un spital de urgență, în speță cel de la Bârlad, rămâne închis pentru bolnavii non-covid, deși acolo mai sunt doar 12 persoane internate!

„Este strigător la cer modul în care liderii PNL încearcă acum să culeagă aplauze după decizia aberantă de a închide zeci de spitale și de a le transforma în unități suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul Coronavirus.

În timp ce unii se întrec în declarații în care anunță că redeschiderea unităților medicale este o chestiune de zile, iar alții spun că e imposibilă evitarea izbucnirii unor noi focare infecțioase, umilirea pacienților continuă. Nu doar că li se trântesc uși în nas și li se comunică sec să-și caute de sănătate în altă parte, ci, mai grav, sunt ținuți în picioare la cozi care durează ore în șir.

Asta e România normală? Să ai spital în orașul în care locuiești și, totuși, să fii nevoit să te deplasezi 50 km ca să stai la coadă pentru sănătate?

Până unde merg indiferența și cinismul celor care, prin deciziile lor, batjocoresc copii, părinți, bunici aflați deja în stare gravă, care cer ajutor la poarta spitalelor rămase deschise?

Am un mesaj pentru liderii PNL: nu vă mai jucați de-a Dumnezeu cu viețile românilor pentru că le veți avea pe conștiință pe cele curmate de nepăsarea și ruperea voastră de realitate!

Ați pus lacăt pe spitale și i-ați abandonat pe bolnavii cronici, ați alimentat criza Coronavirus cu tot felul de amenințări care nu s-au confirmat și ați băgat spaima în oameni, ați abuzat de starea de urgență și de alertă și i-ați umilit pe români tocmai când aveau mai mare nevoie de sprijin din partea instituțiilor statului!

Ne sunteți datori cu redeschiderea spitalelor și, în plus, cu garanția că nicio viață nu va fi pusă în pericol odată ce lacătele sunt date jos! Ați avut timp suficient, în aceste două luni și jumătate, să luați toate măsurile pentru asta, iar fonduri s-au adunat tot din generozitatea celor pe care voi i-ați lăsat pe dinafară!”,

a anunțat, deja, președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Reamintim faptul că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt:Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: