În spitalele din Vaslui, e liniște totală, la București, furtună Covid 19!

EXPLOZIE DE CAZURI… Când toată lumea credea că vom scăpa de Covid 19, iată că se petrec lucruri greu de înțeles, care îi vor face pe oficialii de la București să ia măsuri urgente. În spitalele din Capitală, de exemplu, numărul persoanelor bolnave cu coronavirus este în creștere.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” este plin, „nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc”, spune dr. Simin Aysel Florescu, medic de boli infecțioase și directorul medical al spitalului.

„Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă…

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP caută locuri în spital.

Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maximă.

E plin. Nici la inceput nu a fost așa… pe scurt, numai în ziua de joi: 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala există și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți”,

scrie medicul de la Victor Babeș.

Vreți să vedeți cifrele de la Vaslui? Doar 10 bolnavi mai sunt în spitalul din Bârlad!

În contradicție cu Capitala, la Vaslui e liniște și pace, nu sunt cazuri noi de Covid 19.

„În data de 19 iunie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

37 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, nicio persoană nu a ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, 9 persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, 163 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (10 persoane internate în spital, decedate 20 de persoane și 133 de persoane externate din spital).”

Concluzia? La Vaslui, lumea este mai conștientă, poartă mască și respectă regulile de distanțare socială.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: