Emoții pentru absolvenții de liceu, notele la Bac se dau pe bază de coduri numerice!

EMOȚII MAXIME… Ieri dimineață, în Centrele de examen din județul Vaslui s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română.

Pentru prima dată în istoria bacalaureatului din România, la avizierele de la licee, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat din acest an a primit anterior afișării rezultatelor codul specific, astfel că toți candidații din județ au stat la aviziere cu codurile în mâini, pentru a se regăsi. Astfel, fiecare elev va trebui să își identifice codul la afișarea rezultatelor, pentru a-și vedea notele obținute.

Au fost prezenți în sălile de examene 2.754 de candidați, în timp ce 70 de candidați nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat situații de candidați cu temperatura peste 37,3 ̊C.

Nu au fost nici cazuri de apel la subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat din Centrul de examen 3, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță Vaslui.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, ieri, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 20 iulie 2020.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: