Ce rușine a pățit preotul de la Ghermănești! Un enoriaș i-a cerut înapoi donația către biserică!

UNDE S-A AJUNS!… Situația din comuna Drânceni este mai tensionată ca niciodată. În prag de campanie electorală, orice subiect din activitatea de zi cu zi a comunei devine prilej de răfuieli politice, de multe chiar în Consiliul Local.

Asta s-a întâmplat ieri, în plenul CL Drânceni, acolo unde a fost ditamai tămbălău cu preotul local.

Enervat de muțenia parohului din Ghermănești, chemat să spună ce a făcut la biserică, fostul primar Gelu Pecheanu, administrator public al comunei, i-a cerut preotului să-i înapoieze o donație de 500 de lei, pe care tocmai o făcuse cu o lună în urmă!

Pentru că nu avea destui bani la el, preotul paroh s-a împrumutat de la o doamnă consilier local și a restituit cei 500 de lei enoriașului înfuriat.

La finalul ședinței de CL, Pecheanu a făcut o postare extrem de dură, în care l-a acuzat pe preot că face jocurile unor partide aflate la guvernare.

„Oameni buni!! Azi în ședinta Consiliului local Drânceni s-a propus acordarea sprijinului financiar pentru modernizarea bisericii din localitatea Ghermănești, unde a fost invitat și preotul Sorin Abărgăuniței, să își susțină cererea pe care a solicitat-o către CL Drânceni, de acordare a sumei de 200.000 de lei.

În ședință, preotul nu a făcut o pledoarie de susținere, tăcând mâlc, fapt ce a dus la respingerea hotărârii de către CL Drânceni. Următorii consilieri locali au votat pentru; Lăcătuș Ștefan, Vascu Ghe., Stoica Cornel, Bejan Ionel, Cristei Fănică, Vasilache Dumitru; Împotrivă: Teclici Valerică, Partene C-tin, Plop Romică, Murărașu Mihai, Moișanu Ghe., Roșca Gheorghiță și Ursan Atena.

Stau și mă întreb: de ce nu s-au opus când am modernizat biserica de la Râșesti și Drânceni? Preoții din respectivele parohii au făcut multe rugăciuni să convingă consilierii locali. Preotul de la noi nu se mai gândește la înfrumusețarea bisericii, el se gândește cum să-și aducă acasă soția, care este plecată de mulți ani din parohie.

Biserica nu este a mea și nici a voastră, ea este a întregii comunități. Păcat mare, că nu avem un preot harnic și cu credință în suflet, care să inspire iubire și dragoste pentru oameni.

Eu sunt împăcat sufletește, am ajutat cât am putut biserica. Visam să o modernizez, ca pe catedrală, să fie mai frumoasă ca a fam. Marian din Șopârleni!!

În urmă cu o lună am donat 500 de lei pentru biserică, ca sprijin financiar, dar azi când am văzut că preotul nu își susține solicitarea i-am cerut banii înapoi.

Deoarece nu avea bani in buzunar, din cauza pandemiei, a cerut împrumut bani de la D-na consilier local Ursan Atena, care a votat împotrivă, fapt ce demonstrează că preotul este liberal sau Usr!!

Localitatea noastră a avut preoți evlavioși, oameni de mare omenie, care au făcut eforturi uriașe pentru modernizarea bisericii și care sunt pomeniți cu drag de locuitorii satului. Biserica, casa parohiala, cimitirul arată jalnic, oameni buni!!

Mâine, poimâine preotul pleacă cu cardurile, iar noi rămânem tot ca proștii!!

Doamne ajuta ca mai marii Bisericii să sprijine biserica satului”,

este mesajul administratorului public Pecheanu.

One thought on “Ce rușine a pățit preotul de la Ghermănești! Un enoriaș i-a cerut înapoi donația către biserică!

  1. Preotul paroh al bisericii din satul Ghermanesti este un om cu dragoste si frica de Dumnezeu, in plus este un om foarte destept si are cunostinte vaste despre proiecte si finantarea acestora cu bani de la bugetul local. Din punct de vedere legal alocarea acestor fonduri ar fi distrus biserica si ar fi tarat in mocirla comunitatea de oameni harnici si credinciosi ai satului, va relatez motivele legale pentru care a fost respins proiectul;
    – solicitantul trebuia sa faca dovada ca detine suma de bani necesara cofinantarii proiectului in proportie de 10% , adica 20 000lei . Acesta nu a putut fi dovedita.
    – legea nu permite achizitia de materiale folosite in priectul inainte de inceperea derularii acestuia. Materialele sunt achizitionate si depozitate in curtea bisericii de vre-o trei ani.
    – d-nul Vascu Gheorghe a facut parte din comisia care a solicitat finantarea si din comisia care a aprobat proiectul. Acesta este conflict de interese si solicitarea devine nula.
    Din punct de vedere moral oamenii spun ca mai mult rezista tabla actuala de pe biserica decat cea care este pregatita pentru acoperis.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: