Dosar exploziv la DNA Iași, secretar de comună înregistrat: „Să vină și mama DNA-ului!”

Secretarul Roșiești Victor Teletin

Un fermier din județul Vaslui, alături de secretarul primăriei Roșiesti, sunt acuzați de un proprietar de teren pe motiv că ar fi folosit documente falsificate pe o suprafață de 17 hectare de teren, pentru obținerea de subvenții în mod ilegal de la APIA, anunță colegii de la 7Iasi.ro. Fermierul acuzat se numește Dănuț Costache și este patronul firmei Enectostop Vaslui.

Acesta este acuzat de un moștenitor care locuiește în Iași de faptul că a depus la Primăria Roșiești și la APIA Vaslui contracte de arendă falsificate, în baza cărora a primit mii de euro drept subvenții, în mod total nelegal.

Cel care se luptă cu firma agricolă, dar și cu secretarul de la primăria Roșiești se numește Gabriel Agache. Omul susține că a încheiat un contract de arendă cu un fermier din zonă, dar când a mers la primărie a aflat că terenul moștenit de el este deja arendat către firma Enectostop, aparținând omului de afaceri Dănuț Costache.

„Când am primit o copie după contractul de arendă depus de Dănuț Costache la Primărie, am observat că presupusa semnătură a mamei nu semăna cu cea reală. Am bănuit imediat că e ceva necurat, mai ales că eu știam că mama nu ar fi arendat terenul fără să se consulte cu mine înainte. Așa că am mers acasă și am scos un contract de vânzare cumpărare autentificat la notariat pentru a compara semnăturile. Am văzut imediat că niciuna dintre cele patru semnături de pe contractul de arendă nu este cea reală”,

spune Gabriel Agache.

De aici încolo, lucrurile se complică. Agache înaintează adrese către Primăria Roșiești, prin care aduce la cunoștința primarului și a secretarului comunei faptul că terenul său este arendat pe baza unor acte false. Însă nu se întâmplă nimic. Purtat pe drumuri, Gabriel Agache a depus un denunț la DNA, reclamând falsificarea semnăturilor și obținerea subvențiilor de la APIA din bani europeni, prin fraudă.

Ieșeanul recunoaște că anul trecut Dănuț Costache i-a virat în cont 9.000 de lei, însă spune că suma este prea mică, pentru că ar fi trebuit plătită și arenda restantă, încă din 2016. În plus, nu a mai dorit să colaboreze cu Costache și a semnat contract cu o altă firmă din Roșiești, Micropronic, aparținând familiei Nica.

„Toate semnăturile coproprietarilor fuseseră falsificate, inclusiv semnătura mamei mele. Nici eu și nici celelalte persoane care au calitatea de proprietari (familia Postolache), nu am consimțit la încheierea contractului de arendare. Semnăturile din documente au fost falsificate„,

susține Gabriel Agache în denunțul înregistrat la Direcția Națională Anticorupție Iași.

Cum se întâmplă la români, ieșeanul păgubit l-a sunat și l-a înregistrat pe secretarul de la Roșiești, Viorel Teletin.

Gabi, ascultă… poți și să mă înregistrezi. Eu n-am nimic de ascuns. Poate să vină și mama DNA-ului să le verifice. Dar să știi că eu n-am să las lucrurile așa! și ai să vezi și tu când te caută DIICOT-ul, când te caută cei de la combaterea criminalității economice, ai să vezi tu cam cum stau lucrurile … nu stau chiar atât de roz pe cum crezi tu”,

i-a transmis secretarul.

Cum se va termina scandalul, nimeni nu știe. Agache spune că va depune la DNA înregistrarea, pe motiv că este intimidat. Vom reveni cu reacțiile celor vizați, atât ale secretarului Teletin, cât și cu declarațiile omului de afaceri Dănuț Costache.

One thought on “Dosar exploziv la DNA Iași, secretar de comună înregistrat: „Să vină și mama DNA-ului!”

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: