Sunt bani pentru echipamentele de irigații, mai trebuie doar voință din partea fermierilor vasluieni

AJUTOR EUROPEAN… Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că, începând cu 1 iulie, se primesc cereri de finanțare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigații, prin submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” componenta infrastructură de irigații. Fondurile disponibile pentru această componentă a submăsurii se ridică la 43,7 milioane euro.

„Este o măsură extraordinar de bună, de care pot beneficia organizațiile utilizatorilor de apă din județul Vaslui. Noi sperăm ca, odată ce se vor achiziționa noi echipamente, să putem crește suprafața de teren irigată în județul Vaslui, unde avem deja 5.500 de hectare puse în funcțiune, pe Valea Prutului și la Mânjești”,

anunță directorul ANIF Vaslui, ing. Sandu Damian.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 4.3 – irigații se va face până pe data de 30 septembrie 2020, ora 16:00, on-line pe www.afir.info, de către beneficiarii eligibili, respectiv de către Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislației în vigoare sau de către Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI), anunță Alin Trifu, directorul AFIR Vaslui.

„Organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătățirilor funciare, cu modificările și completările ulterioare).”,

mai spune Trifu.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigații sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro.

Reamintim că achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă echipamentelor de irigat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: