La Mulți Ani, Presfințite Părinte Ignatie, în fruntea Episcopiei Hușilor!

SĂ NE TRĂIȚI!… Marți, 7 iulie 2020, Biserica a prăznuit-o pe Sfânta Mare Muceniță Chiriachi. Cu acest prilej, Catedrala Episcopală din Huși a îmbrăcat haine de sărbătoare, pentru că Sfânta Chiriachi este ocrotitoarea Episcopiei Hușilor încă din anul 1787, când Episcopul de atunci al Hușilor, Iacov Stamati, a adus, din Sfântul Munte Athos, moaștele Sfintei.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

Dar, ziua de ieri a însemnat și un alt eveniment important, în plan personal, pentru Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. PS Ignatie s-a născut la data de 7 iulie 1976, din părinții Gheorghe și Ana Trif, în localitatea Bilbor, județul Harghita. La Botez a primit numele Ilie.

Acesta și-a sărbătorit, cu decență, ziua de naștere, prilej cu care fostul prefect de Vaslui, Eduard Popica, alături de primarul Hușului, Ioan Ciupilan, i-au oferit înaltului prelat un frumos coș cu flori, urându-i mulți ani în fruntea Eparhiei.

„Am avut și am un respect aparte pentru PreaSfinția Sa Ignatie, pentru că, de când a ajuns în județul Vaslui – la sosirea Preasfinției Sale eram prefect al județului – a propovăduit la crearea unei atmosfere de credință și de înțelegere în rândul credincioșilor din județul Vaslui.

Iată că, în ziua de astăzi, când ura împotriva semenilor plutește peste întreaga țară și când dezbinarea a pus stăpânire pe români, există români ca Preasfințitul Ignatie care îndeamnă la credință, prietenie și iubirea aproapelui.

Îi mulțumesc Preasfințitului Părinte Ignatie pentru tot ceea ce a făcut pentru județul Vaslui și îi doresc mulți ani în fruntea Eparhiei Hușilor”,

a spus Eduard Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: