Sute de vasluieni în șomaj tehnic, din cauza Covid 19, anunță AJOFM

PRECIZĂRI… Menținerea restricțiilor pentru anumite domenii de activitate a impus continuarea acordării șomajului tehnic, la cererea angajatorilor care au păstrat și în luna iunie suspendarea contractelor de muncă ale salariaților.

Cererile angajatorilor vor fi soluționate similar lunilor aprilie și mai, documentele actualizate fiind deja încărcate pe platforma aici.gov.ro, anunță conducerea AJOFM Vaslui.

Reluarea activităților în sectoarele economice nerestricționate este susținută de cadrul legislativ al OUG 92/2020, prin decontarea a 41,5% din salariile plățite în luna iunie, de angajatorii care au reactivat contractele suspendate pentru șomaj tehnic, precum și prin măsuri de stimulare a angajării tinerilor până în 29 de ani, a persoanelor peste 50 de ani sau a cetățenilor români concediați în străinătate.

„Pe plaftorma aici.gov.ro se va deschide o procedură pentru decontarea a 41,5% din salariile reactivate din șomaj tehnic în luna iunie, iar documentele se vor putea încărca doar după plata obligațiilor fiscale aferente acestor salarii.

Măsurile de continuare a șomajului tehnic și de decontare a 41,5% din salariile reactivate nu pot fi cumulate, în situația angajatorilor care au mai multe obiecte de activitate în actul constitutiv.

Angajatorii care încheie contracte de muncă cu normă intreagă și durată nedeterminată cu tinerii până în 29 de ani, sau cu șomeri peste 50 de ani concediați in perioada stării de urgență sau de alertă, pot primi lunar, timp de 1 an, 50% din salariul angajatului, subvenția fiind plafonată la 2500 lei brut.

Documentele necesare pentru aceste categorii de subvenții se pot descărca de pe site-ul oficial al AJOFM Vaslui (www.anofm.ro/vaslui), se vor semna electronic de către reprezentantul legal al societății și se vor trimite prin poștă electronică la AJOFM Vaslui”,

a precizat conducerea Agenției de la Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: