Ce onoare pe pictorul vasluian Traian Nica Tuckman!


Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București

UN GEST DE APRECIAT… Astăzi, pentru francezii din întreaga lume este o zi specială. Este Ziua Națională a Franței, zi marcată în fiecare an în ziua de 14 iulie, fiind instituită în anul 1880, deci acum 140 de ani. Cu această ocazie, sunt celebrate două evenimente ce au marcat istoria modernă a acestui stat – Sărbătoarea Federației și începutul Revoluției Franceze prin căderea Bastiliei.

Începând cu secolul al XIX-lea, mari personalități ale culturii românești și-au făcut studiile în Franța, preluând multe dintre ideile filosofice și artistice, reformatoare și inovatoare, îmbogățind deopotrivă viața culturală românească și franceză.

La București, Ziua Națională a Franței se va sărbători printr-o ceremonie restrânsă, cu câteva zeci de persoane. Printre invitați, se numără și pictorul de pe meleagurile Vasluiului, Traian Nica Tuckman, cel care a pregătit un cadou special pentru ambasada Franței la București.

„Vor fi invitați din cauza pandemiei numai 30 de persoane. Am să fiu și eu la ora 18, de ziua națională, la Ambasada Franței, ca să-i dăruiesc din partea mea portretul Excelenței Sale Michele Ramis (ambasadorul Franței în România, n.r.)”,

a postat, seara trecută, cunoscutul pictor vasluian.

La Paris, ceremonial trist, din cauza pandemiei de coronavirus

Este o premieră din 1945 încoace: din cauza pandemiei de Covid-19 tradiționala paradă militară de pe Champs Elysées -organizată an de an cu ocazia zilei naționale – va fi înlocuită în acest an cu o ceremonie în format redus, în Place de la Concorde. Onorul va fi dat personalului medical, militarilor și civililor care s-au aflat în prima linie în timpul carantinei impuse populației pe fondul pandemiei de coronavírus. Evenimentul nu va fi deschis publicului. Au fost invitate în tribune 2.500 de persoane dintre care 1.400 de îngrijitori, asistenți și personal medical ce au lucrat cu toții, cu intensitate, în timpul pandemiei de coronavirus. Ceremonia va fi transmisă în direct la televizor.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: