Doi pompieri confirmați cu Covid 19, alți patru sunt în izolare!

Portalul de știri Vasluianul.ro a dat primul informația: la Pompieri, soțul unei doamne de la Spitalul Județean a fost confirmat cu coronavirus. În această dimineață, a venit și confirmarea oficială: sunt doi pompieri bolnavi de Covid 19.

Citește și articolul de ieri:

Pompieri în alertă, după apariția focarului de Covid 19 de la Policlinica Vaslui!

dar și:

Mai folosește cineva măști, în județul Vaslui? Scandal pe controalele ISU!

Comunicat ISU Vaslui

„La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.

Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 08.07.2020 (aceasta lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar). Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri.

Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise”,

a comunicat ISU Vaslui, în urmă cu câteva minute.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: